Ressamlar, Hersek Bölgesine Hayran Kaldilar

Yalova Altinova Belediyesi’nin 5. Uluslararasi resim sergisine 6 ülkeden 32 ressam eserleriyle katildi.

Ressamlar, Hersek Bölgesine Hayran Kaldilar
Altinova Belediye Baskani Dr. Metin Oral, sergiye katilan ressamlari Hersek Lagününde agirlayarak, bölge hakkinda bilgi verdi. Baskan Oral, misafirlerini ilk olarak Altinova Hersek Dilburnu Deniz Müzesi’ni gezdirdi. Oral, bölgenin önemli açik hava deniz fenerleri müzesi olacagini söyledi.



Hersek Bölgesinin Türk ve dünya tarihi açisindan öneminin yeni anlasilmaya baslandigini ifade eden Altinova Belediye Baskani Dr. Metin Oral, “Hem antik dönem hem de Osmanli dönemine ait iki deniz fenerinin bir arada tek yer olan Hersek Lagünü’dür. Ayni zamanda böylesi bir bölgede arkeolojik kazinin yapildigi tek yer de Hersek’tir" dedi.



Antik Çagdan Osmanli’ya

Oral sözlerini söyle sürdürdü; "Antik Çagdan Osmanli’ya deniz fenerleri ilgili tarihi bir yolculuk, tarihe dokundugunuz ve kesfedeceginiz önemli bir merkez olacak. Altinova Hersek Dilburnu Deniz Müzemizin açilisini da en kisa zamanda yapacagiz. Ayrica dünyanin ünlü deniz fenerlerinin replikalarinin yani sira sosyal tesisler yer alacagi bir yer olacak”

Deniz Müzesi’nin ardindan Baskan Oral ve misafirleri, Altinova Belediyesi Hersek Lagünü Doga Egitim Merkezi ve Tibbî Aromatik Bitkiler Bahçesi’ni gezdiler. Bölge hakkinda bilgi alan ve bitkileri tek tek inceleyen ressamlar Tibbî Aromatik Bitkiler Bahçesi’ne hayran kaldilar.
Kaynak: İHA