Kapikule'de Uyusturucu Operasyonu Açiklamasi 358 Kilogram Uyusturucu Ele Geçirildi

Kapikule Sinir Kapisi’nda gerçeklestirilen operasyonda kokain, esrar ve ecstasy’den olusan toplam 358 kilogram uyusturucu ele geçirildi.

Kapikule'de Uyusturucu Operasyonu Açiklamasi 358 Kilogram Uyusturucu Ele Geçirildi
Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçilik ve Istihbarat Müdürlügü ekipleri, Türkiye’ye giris yapmak üzere Kapikule Gümrük Sahasi’na gelen bir tir yapilan risk analizi sonucu süpheli görerek x-ray taramasina sevk etti. Dogrudan x-ray sirasina girmesi gereken araç siraya yönelmeyip bos bir alana hareket ederek park haline geçerken, çok geçmeden baska bir tir ayni aracin yanina gelerek park etti. Akabinde üçüncü bir tir da iki aracin önüne yanasip onlari perdeleyecek sekilde park haline geçti. Durumu fark eden Gümrük Muhafaza ekipleri yüksek teknolojiye sahip kamera sistemleri üzerinden bu süpheli hareketliligi saniye saniye takip etti. Yan yana duran iki aracin dorse kapaklarinin açildiginin görülmesi üzerine ekipler araçlara seri sekilde müdahalede bulundu.

Bavullar dolusu uyusturucu madde

Yük aktarimi yapmak üzere yan yana geldikleri anlasilan araçlarda arama yapilarak, tirlardan birisinin dorsesinde çok sayida siyah bavul oldugu ve içlerinde uyusturucu oldugundan süphelenilen maddeler bulundugu görüldü.

Bavullardan çikarilarak kontrol edilen maddelerden numune alinarak yapilan analiz ve ölçümler sonucu maddelerin esrar, kokain ve ecstasy oldugu belirlenirken, operasyon neticesinde 306 kilogram esrar, 52 kilogram kokain ve numunelik miktarda ecstasy ele geçirildi.

Genisletilen operasyonda uyusturucu maddelerin alicisi oldugu tespit edilen sahislarin meskeninde yapilan aramada meskenin uyusturucu maddelerin depolandigi ve dagitimlarinin yapildigi mekan olarak kullanildigi anlasildi.

Toplamda yedi kisinin gözaltina alindigi olayla ilgili sorusturma Edirne Cumhuriyet Bassavciligi nezdinde devam ediyor.
Kaynak: İHA