Dur-Geç Köprüleri Tarih Oluyor

Manisa Büyüksehir Belediyesi ve Salihli Belediyesi is birligi ile Salihli ilçesi Yilmaz Mahallesi’nde yapimi devam eden Yilmaz Köprüsü’nün insaat çalismalarini Manisa Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Ali Öztozlu yerinde inceleyerek, son durum hakkinda bilgi aldi.

Dur-Geç Köprüleri Tarih Oluyor
Manisa Büyüksehir Belediyesi il genelindeki yatirimlarina tüm hiziyla devam ediyor. Vatandaslarin öncelikli ihtiyaçlarina göre yatirim programini belirleyen Manisa Büyüksehir Belediyesi, Salihli ilçesine bagli Yilmaz Mahallesi’nde ihtiyaç duyulan köprünün yapimina basladi.

Salihli Belediyesi is birligi ile devam eden köprü insaati çalismalarini yerinde inceleyen Manisa Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Ali Öztozlu, son durum hakkinda bilgi aldi. Öztozlu’ya incelemesi sirasinda Manisa Büyüksehir Belediyesi Yol Yapim Bakim ve Onarim Dairesi Baskani Kurtulus Kuruçay ve Salihli Belediyesi Fen Isleri Müdürü Tolga Elbeyli eslik ederken, yüklenici firma yetkilileri ve ilgili mahalle muhtarlari da hazir bulundu.

Dur geç köprüleri ortadan kalkiyor

Manisa Büyüksehir Belediyesi Yol Yapim Bakim ve Onarim Dairesi Baskani Kurtulus Kuruçay, devam eden köprü insaatiyla ilgili olarak, “Salihli ilçemiz Yilmaz Mahallesi’nde ve devaminda Poyrazdamlari ve Kemerdamlari dedigimiz yaklasik 25 mahallemizin bulundugu alana hizmet veren ana güzergah üzerindeyiz. Burada önceden dur-geç köprüsü olarak tabir edilen tek seritli bir araç köprüsü mevcuttu. Salihli Belediyemiz ve Manisa Büyüksehir Belediye Baskanligi olarak yapilan isbirligi protokolü ile ortak yapim süreci basladi.

Yapim sürecimiz su an yüzde 60 oranina ulasmis durumda. Kisa zamanda da yüklenici firma ayaklar üzerine kirisleri koyarak asfaltlama çalismasini tamamlayarak vatandaslarin hizmetine sunmayi planliyor. Manisa Büyüksehir Belediyesi ve ilçe belediyesi ile ortak çalismayla planlandi. Ilerde Poyraz Köprüsü dedigimiz yine dur-geç niteliginde çalisan köprümüzün yanina da ilave bir adet daha menfez yaparak gidis-gelis seklinde olarak yol iki seride çikarilacaktir. Bölge halkimiza hayirli ugurlu olsun” dedi.

Manisa Büyüksehir Belediyesi ve Salihli Belediyesi isbirligi ile betonarme imalati tamamlanan Poyraz Köprüsü ile Yilmaz Köprüsü çalismalarin sona ermesiyle birlikte iki seritli olarak vatandaslara hizmet vermeye baslayacak. Çalismalarin tamamlanmasiyla birlikte vatandaslarin ulasimlari daha konforlu ve güvenli bir sekilde saglanmis olacak.
Kaynak: İHA