Devrek Anadolu Lisesinden Mezuniyet Töreni

Devrek’te 102 Anadolu Lisesi ögrencisi okuldan mezun olmanin sevincini yasadi.

Devrek Anadolu Lisesinden Mezuniyet Töreni
Zonguldak’in Devrek ilçesinde egitim ögretim faaliyetlerine devam eden Anadolu Lisesi ögrencileri dört yil aradan sonra okuldan mezun olmanin sevincini okul idarecileri, aileleri ve diger davetlilerle paylastilar. 2022-2023 Egitim- Ögretim Yili nedeniyle okul bahçesinde düzenlenen programa saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslanirken, iyi derece ile mezun olan ögrencilere protokol tarafindan tesekkür plaketleri verildi.

Birinci olarak okuldan mezun olan Sevval Kayikçi yas kütügüne dönem nisanini çakarken, protokol üyesi tarafindan tesekkür plaketi takdim edildi.

Düzenlenen mezuniyet töreninde konusan Anadolu Lisesi Müdürü Siyami Akpinar, ’Çok kiymetli davetliler2022-2023 Egitim-ögretim Yili Devrek Anadolu Lisesi olarak kurulusumuzun 30. yilinda 24. dönem mezuniyet programi ve etkinliklerine hos geldiniz sizleri saygi ve sevgiyle selamliyor, bugünün hakli gururunu yasayan kalpleri heyecanla çarpan siz velilerimizi, ögrencilerimizi ve yakinlarini tebrik ediyorum. Degerli velilerimiz su anda büyük bir özveriyle yetistirdiginiz, üzerine titrediginiz, bu ana gelene kadar türlü fedakârliklarda bulundugunuz evlatlarinizin mutlu günlerine eslik etmek için buradasiniz. Sizlerin bu mezuniyet törenindeki yeriniz ve katkiniz çocuklariniz kadar degerlidir. Yeri geldi onlarla birlikte geceleri yarinki dersi yetistirmek için uykusuz kaldiniz; yeri geldi düsük bir not alindiginda onunla üzüldünüz, yeri geldi yüksek bir notla çocugunuz sizinle siz de çocugunuzla gurur duydunuz. Tüm bunlari bu gençlerimizin yarinlara daha iyi hazirlanmalari için yaptiginizi biliyoruz biz sunu da biliyoruz basardiniz. Bu önemli günün en önemli mimarlari tartismasiz sizlersiniz. Dört yil boyunca ögrencilerimizle tek tek ilgilenerek onlarin alanlarinda kendilerini gelistirmelerine katki sunmaniz nedeniyle sizlere de ögrenci ve velilerim adina sükranlarimi sunuyorum. Onlara sadece bilgi vermekle kalmadiniz ayni zamanda bir birey olarak sorumluluklarini, bir ekibin parçasi olarak paylasmayi ve dayanismayi, lise mezunu olarak topluma karsi görevlerini ögrettiniz ve onlar için yasamlari boyu örnek alacaklari bir model oldunuz. Ögrencilik, hayatin en güzel evresi ve bu evreyi tamamlamak üzeresiniz. Bundan sonra belki de hayatin zor kisimlariyla karsilasacaksiniz; bu zor kisimla karsilastiklarinda o zorlugu asacak gücü kendilerinde bulmalarini arzu ettigimiz mezun ögrencilerimize basarilar diliyorum. Bu hayatin sinavdan ibaret olmadigini, ülkemizin özellikle sizlere ihtiyaci oldugunu bilmenizi hatirlatarak, mezun olan ögrencilerimizi bu umut ve inançla ugurluyoruz. Ama her seye ragmen önümüzde bir sinav var. 17-18 Haziran tarihlerinde yapilacak olan Üniversite sinavlarinda tüm ögrencilerimizin basarili olmalarini temenni ediyor, hepinizi saygi ve sevgiyle selamliyorum. Yolunuz her daim açik olsun” diye konustu.

Törenin ardindan ögrenciler keplerini havaya atarak mezun olmanin keyfini çikardilar.
Kaynak: İHA