Bilim Sehitkamil'den 66 Bin Bin 271 Ögrenci Faydalandi

Bilime olan ilgiyi artirmak, sevdirmek ve bilimsel konularla ilgili farkindalik olusturmak adina 2020 yilinda hizmete sunulan Bilim Sehitkamil’den 2022-2023 egitim-ögretim yili içerisinde 66 bin 271 ögrenci ücretsiz olarak yararlandi.

Bilim Sehitkamil'den 66 Bin Bin 271 Ögrenci Faydalandi
Milli Teknoloji Hamlesi çerçevesinde Sehitkamil Belediyesi tarafindan 2020 yilinda ögrencilerin akademik ve sosyal gelisimlerine katkida bulunmak, bilim ve teknoloji alanlarindaki yeniliklere destek olmak, bilimsel gelismelerle tanismasini saglamak gibi hedeflerle verilen teorik ve uygulamali egitimlere zemin olusturmak için kurulan Bilim Sehitkamil’e ilgi her geçen gün artmaya devam ediyor. Merkezde tasarim, doga bilimleri, matematik, astronomi ve teknoloji olmak üzere 5 farkli atölye bulunuyor. Merkezde ayrica 1 deneyap teknoloji üretim atölyesi ve 2 deneyap sinifi bulunuyor. Atölyelerde, 6-14 yas arasi çocuklar hem eglenerek hem de deneyerek bilimi ögreniyorlar. Bilim Sehitkamil, çocuklarin kendilerini kesfetmelerine de imkan sunuyor. 2022-2023 egitim-ögretim yilinda 66 bin 271 ögrenci ücretsiz bir sekilde Bilim Sehitkamil’deki atölye egitimlerinden faydalandi.

“Bilime olan ilgileri artiyor”

Bilim Sehitkamil egitmenlerinden Müslüm Yildiztekin, konuya iliskin yaptigi açiklamada, “Milli Teknoloji Hamlesi çerçevesinde faaliyete geçirilen Bilim Sehitkamil’de ilgi her geçen gün artiyor. Çocuklar, bu merkezde astronomiden tasarima, teknolojiden matematige, birçok farkli atölyede egitim aliyor. 2022-2023 egitim-ögretim yilinda 66 bin 271 ögrenci ücretsiz bir sekilde atölye egitimlerinden yararlandi. Bilim Sehitkamil çocuklara bilimi sevdirirken, kendilerini kesfetmelerine de firsat taniniyor. Merkezimizde tasarim, doga, matematik, astronomi, teknoloji olmak üzere 5 farkli atölye bulunuyor. Atölyelerde 6-14 yas arasi çocuklarimizin hem eglenerek hem de ögrenerek bilime olan ilgileri artiyor. Ilçemizde böyle bir hizmeti sunan Belediyemize ve Belediye Baskanimiza tesekkür ederiz” dedi.

“Bilim merkezinde her sey çok güzel”

Bilim Sehitkamil ögrencilerinden Hatice Kübra Yildiz ise yaptigi degerlendirmede, “Ben, 9 yasindayim. Bugün arkadaslarimla birlikte Selimiye Camisi’ni çizdik. Mimar Sinan’in yaptigi figürleri çizmeye basladik. Bilim merkezinde her sey çok güzel. Hocalarimiza ve belediyemize çok tesekkür ederim” diye konustu.

Kaynak: İHA