Yil Sonu Senliginde Doyasiya Eglendiler

Bursa’da 30 Agustos Zafer Mahallesi’nde bulunan Sehit J. Er Eyüp Gürsoy Ilkokul ve Ortaokulu’nda düzenlenen yil sonu senliginde ögrenciler ve veliler doyasiya eglendi.

Yil Sonu Senliginde Doyasiya Eglendiler
Sehit J. Er Eyüp Gürsoy Ilkokul ve Ortaokulu’nun bahçesinde yil sonu senligi düzenlendi.

Senlikge “5 Sair 5 Siir” bölümü ayri bir güzellik katti. 5, 6 ve 7. sinif ögrencilerinden Esila Miroglu, Nehir Genç, Yigit Demir, Yusuf Ali Nurgaz ve Hüma Simal Bayrak adli ögrenciler Memleket Isterim, Farkinda Misin, Kaldirimlar, Yasadiklarimdan Ögrendigim Bir Sey Var, Dostlar Beni Hatirlasin adli siirleri fon müzigi esliginde seslendirdiler. Geçtigimiz günlerde aramizdan ayrilan sair Cengiz Numanoglu’nun siirine de yer verilerek, sair yad edildi.

Türkçe siirlerin Ingilizce sarkilarla senlik devam etti. Okulda yapilan gitar kursundan ögrenciler de yaptiklari gitar gösterisi ile ögrencilerin ve velilerin begenisini topladi. 1/C sinifindan Anadolu Atesi ve 4/B sinifindan Fethiye Yöresi halk oyunlari gösterisinin ardindan fen ve teknoloji ögretmeni Asker Aslan’in gitar gösterisi ögrencilere ve senlige katilanlara büyük sürpriz oldu.

Jimnastik takimi da birbirinden farkli hareketlerini sunduktan sonra Türkiye ile sinirli kalinmayip Uzak Dogu sporlari gösterisi de yapildi. Yil boyunca beden egitimi derslerinde bir spor senligi havasinda gerçeklestirilen turnuvalarda ödül alanlar da sahneye çagirilip kupalarini ve madalyalarini aldilar.

Okullar arasi Kano Türkiye Sampiyonasinda okulun 7. sinif ögrencisi Meryem Yildiz’a 500 metrede Türkiye 4.’sü olmasi nedeniyle ödülü Okul Müdürü Murat Elaldi verdi. Senlikte 8. siniflarin diplomalari da sinif ögretmenleri Emine Altay ve Derya Demirtas tarafindan verildi, sonra kep atma töreni yapildi.

Daha sonra heyecanlari gözlerinden okunan ögrenciler mezuniyet pastalarini kesip gönüllerince eglendiler. Çocuk oyunlari ve yarismalari ile eglenen, sonuna kadar mücadeleyi birakmayan ögrencilerden sonra yil boyunca Hüseyin Yergin tarafindan çalistirilan okçuluk ögrencileri gösterilerini sergilediler. Senlik son bulmadan önce Ilkokul Müdür Yardimcisi Özlem Berber’e okul adina yaptigi degerli çalismalarindan dolayi 30 Agustos Zafer Mahallesi Muhtari Halil Özçoban tarafindan plaket verildi.

Senlik bahçe etkinlikleri ile devam etti. Sisme Oyun alanlari, Pamuk Helva, Osmanli Macunu, Patlamis Misir, Yüz Boyama gibi etkinlik köselerinde ögrenciler yilin yorgunlugunu attilar.
Kaynak: İHA