TOBB Gaziantep KGK Meclis Toplantisi Yapildi

Gaziantep Sanayi Odasi (GSO) koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten, Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Gaziantep Kadin Girisimciler Kurulu’nun (KGK) Meclis Toplantisi yapildi.

TOBB Gaziantep KGK Meclis Toplantisi Yapildi
TOBB Gaziantep KGK Baskani Aysen Ahi, AJK Tekstil Pazarlama Ithalat Ihracat A.S. Yönetim Kurulu Baskani Julide Konukoglu ve meclis üyelerinin katilimiyla GSO Meclis salonunda gerçeklestirilen toplantida, Gaziantep KGK’nin yürüttügü faaliyetler, ileriye yönelik projeler ve kadin girisimcilerin basari hikayeleri anlatildi.

Ekonomide Üretime Katilan Eller Projesi’ne katilarak kendi firmalarini faaliyete geçiren Lezzet Mimari firma sahibi Güzin Suran, Bonj Cake Story firma sahibi Bahar Çolak, Börek Deryasi firma sahibi Derya Fesligil, Ahsap Diyari firma sahibi Funda Kalkan, Sifa Köy Ekmegi firma sahibi Nurgül Çelebi ve TAT Global firma sahibi Amal Shamma’nin isletme sahibi olma süreçleri hakkinda sunum gerçeklestirdiler.

Toplantinin açilis konusmasini gerçeklestiren TOBB Gaziantep KGK Baskani Aysen Ahi; göreve yaptiklari dönemde pandemi, asrin felaketi deprem ve çesitli birçok sorun yasadiklarini belirterek, “4 yillik görev sürecimizin tamamini zorlu yolculuklarla geçirdik. Bütün zorluklara ragmen yilmadan hedefledigimiz birçok projeyi gerçeklestirdik. Dünyayi sarsan pandemi sürecinde maalesef meclis toplantimizi zoom üzerinden gerçeklestirmek zorunda kaldik. Icra kurulumuz ve komisyon baskanlarimiz ile aldigimiz karar çerçevesinde çalismalarimizi hep online olarak gerçeklestirdik. Bu süreçte hem ailemiz hem de isletmelerimizde çesitli sorunlar yasayarak süreci en iyi sekilde atlatmaya çalistik. Elbette ki birçok sektör ciddi anlamda bu süreçten zarar gördü. Bizlerde TOBB KGK olarak meclis üyelerimize ulasarak, sektörel bazda sikintilarina yönelik desteklerimizi gerçeklestirdik” dedi.

Toplantida TOBB KGK’nin faaliyetlerini anlatan Aysen Ahi, “Birlikte geçirdigimiz süreçte sizlerin bana katmis oldugu destekler sayesinde basarili birçok projeyi hep birlikte hayata geçirdik. Ekonomide Üretime Katilan Eller Projemizin 10. yilina geldigimiz bu dönemde, evde üretim yapan kadinlarimiza TOBB Gaziantep KGK tarafindan verilen egitimler sonucunda kendi is yerlerini kurmalarinin gururunu yasadik. TOBB Gaziantep KGK sehrin vizyonuna deger katan siz degerli kadinlarimizdan olusuyor. Kendi isletmelerinizdeki basari hikayeleriniz ile ulusal ve uluslararasi boyutta gazi sehrimize kadininin gücünü ve basarisini bir kez daha kanitlamis oldugunuz için hepinize ayri ayri tesekkür ediyorum” diye konustu.

Toplantida daha sonra, Gaziantep’in önemli kültürel miraslarindan birisi olan Antep Kutnu Kumasinin’’ Kutnia Markasi Ile dünyaya tanitilmasina öncü olan AJK Tekstil Pazarlama Ithalat Ihracat. A.S. Yönetim Kurulu Baskani Julide Konukoglu katilimcilara bir sunum yapti.

Kutnia ile bir sosyal sorumluluk projesi olarak yolculuga çiktiklarini söyleyen Jülide Konukoglu, “Kutnu kumasinin DNA’si ile oynamadan, özelligini bozmadan üretim yapiyoruz. Kutnu kumasinin temel özellikleri boyuna çizgisi, atkisinin pamuktan ve çözgüsünün ipekten olmasidir, biz de ürünlerimizi bu noktada taviz vermeden üretiyoruz. Antep Kutnu Kumasinin Dior’un Ilkbahar/Yaz 2023 koleksiyonunda tanitilmasi tüm Gaziantep’in basarisi. Kutnu kumasini zamana uygun bir hale getirmek, gelistirmek ve marka degerini artirmak hedefi ile yogun bir süreç geçirdik. Yaptigimiz çalismalarin sehrimiz ve ülkemiz için böylesine önemli sonuçlar dogurmasi bizleri son derece mutlu ediyor. Amacimiz hepimizin kumasi olan Antep Kutnu Kumasini var oldugu noktadan yukariya çikararak bir marka degeri olusturabilmek. Bu memleketin bir evladi olarak derdim; Antep Kutnu Kumasini Dünya’ya anlatabilmek ve tanitabilmek. Bu noktada Antep Kutnu Kumasini tescilleyerek sehrimize ve ülkemize büyük bir hizmette bulunan Gaziantep Sanayi Odamiz basta olmak üzere kutnu kumasinin bu noktaya gelmesinde emegi olan herkese gönülden tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA