NATO, Önümüzdeki Hafta En Büyük Hava Tatbikatini Gerçeklestirecek

Kuzey Atlantik Antlasmasi Örgütü (NATO), kurulusundan bu yana en büyük hava tatbikatini önümüzdeki hafta Almanya ve Dogu Avrupa’da gerçeklestirecek.

NATO, Önümüzdeki Hafta En Büyük Hava Tatbikatini Gerçeklestirecek
NATO, tarihinin en büyük hava tatbikatina hazirlaniyor. 12-23 Haziran arasinda Almanya’nin ev sahipliginde gerçeklestirilecek “Air Defender 23” tatbikatinda 25 ülkeden 200’den fazla uçak ve 10 bin personel yer alacak. Tatbikatta herhangi bir NATO üyesi ülkeye yönelik temsili bir saldiriya karsilik verilecek.

Rusya’ya gözdagi niteliginde

ABD’nin Berlin Büyükelçisi Amy Gutmann tatbikata iliskin açiklamasinda, "Bu, izleyen herkesi kesinlikle etkileyecek bir tatbikat olacak. Ayrica NATO’daki müttefik kuvvetlerimizin çevikligini ve çabuklugunu hiçbir süpheye yer birakmayacak sekilde gösterecek" dedi.



“Savunma amaçli”

Tatbikati koordine eden Alman Hava Kuvvetlerinden Korgeneral Ingo Gerhartz ise "NATO topraklarinin kirmizi çizgimiz oldugunu ve bu bölgenin her santimetresini savunmaya hazir oldugumuzu gösteriyoruz. Ama örnegin Kalinigrad’a dogru herhangi bir uçus yapmayacagiz. Dolayisiyla bu tatbikat savunma amaçlidir” ifadelerini kullandi.

Rusya’nin Avrupa’daki tek topragi olan Kaliningrad, Baltik Denizi’nde Litvanya ve Polonya arasinda yer aliyor.
Kaynak: İHA