Kurbanlik Fiyatlari Açiklandi

Kayseri Ticaret Borsasi (KTB) Yönetim Kurulu Baskani Recep Baglamis, kurbanlik ve kesim fiyatlariyla ilgili yaptigi kesim fiyatlari ile ilgili yaptigi basin açiklamasinda vatandaslarin bayram öncesinde yapilan spekülasyonlara inanmamalari gerektigini söyleyerek, “Döviz dalgalanmasi fiyatlari etkilemeyecek” dedi.

Kurbanlik Fiyatlari Açiklandi


KTB Baskani Recep Baglamis, borsada düzenledigi basin toplantisinda kurbanlik fiyatlariyla ilgili bilgiler vererek, vatandaslara uyarilarda bulundu. Olusturduklari komisyon ile bu yil uygulanacak fiyat tarifesini belirlediklerini söyleyen Baskan Baglamis, “Mübarek Kurban Bayrami Ülkemizde ve tüm Islam âleminde 28 Haziran Çarsamba günü idrak edilecek. Kurban ibadetlerini gerçeklestirmek isteyen vatandaslarimiz kurbanlik arayislarina basladilar. Kayseri Kirmizi Et Üreticileri Birlik Baskanimiz, Veterinerler Odasi Baskanimiz ve Kasaplar Odasi Baskanimizla birlikte bir komisyon olusturarak Kurban Bayrami öncesinde kurbanlik tavsiye fiyatlarini belirledik. Baskanlarimizla birlikte yapmis oldugumuz istisareler neticesinde, kurbanlik tavsiye fiyatlari söyle olustu; erkek büyükbas perakende canli kilogram fiyati 150 TL, erkek küçükbas perakende canli kilogram fiyati 125 TL, damizlik vasfini yitirmis disi büyükbas perakende canli kilogram fiyati 140 TL, disi küçükbas koyun perakende canli kilogram fiyati 100 TL. Vakiflar, dernekler ve yardim kuruluslari için tavsiye edilen toptan fiyatlar ise erkek büyükbas canli kilogram fiyati 135 TL, damizlik vasfini yitirmis disi büyükbas canli kilogram fiyati 125 TL ve tavsiye edilen kesim fiyatlari da, büyükbas kesim ücreti 2 bin 500 TL, küçükbas kesim fiyati 500 TL, büyükbas parçalama paylama fiyati 2 bin TL, küçükbas parçalama paylama fiyati 500 TL ve 1 kilogram kiyma çekim ücreti 8 TL olarak belirlenmistir. Ilimizde yeteri kadar küçükbas ve büyükbas hayvanimiz bulunmakta olup, vatandaslarimiz kurban bayrami öncesi yapilan spekülasyonlara kesinlikle inanmasinlar” dedi.



“Et çekimleri hijyen kurallarina uyan market ve kasaplarda yapilmali”

Baglamis, kesilen etlerin çekim islemlerinin hijyen kurallarina uyan market ve kasaplarda yapilmasi gerektigini söyleyerek, “Kurban Bayrami öncesinde de vatandaslarimizin kurbanlik hayvan alirken su hususlara dikkat etmelerini tavsiye ediyoruz; vatandaslarimiz belediyelerimiz tarafindan kurulan kurban pazarlarindan veya besi çiftliklerinden gönül rahatligiyla kurbanliklarini alabilirler. Küpesi olmayan hayvanlari almamalarini konusunda dikkatli olmalarini özellikle rica ediyorum. Veteriner Saglik Raporu olmayan, çok zayif olan, Gebe veya yeni dogum yapmis olan, Yüksek atesi olan, bakislari ve dis görünümü canli olmayan, salya akintisi bulunan, uzuvlari eksik olan hayvanlar satin alinmamalidir. Hayvan kesimlerini ise Tarim ve Orman Bakanligi’ndan ruhsat alinmis mezbaha ve kombinalar veya Belediyelerimizce belirlenen geçici kesim yerleri ile besi çiftliklerini tercih edebilirler. Et çekimini ise Kurban Bayrami’nda ortaya çikan seyyar olarak tabir ettigimiz kisilere degil de, hijyen kurallarina her zaman itina gösteren kasaplarda ve marketlerde yaptirmalarini önemle rica ediyorum. Sözlerime burada son verirken, toplantimiza katilimlarinizdan dolayi sizlere tesekkür ediyor, Mübarek Kurban Bayrami’nin basta Kayseri halkimiz olmak üzere, ülkemize saglik, huzur ve mutluluk getirmesi temennisi ile kesilen kurbanlarin ve yapilan dualarin kabulünü Yüce Allah’tan diliyor, sevgi ve saygilarimi sunuyorum” ifadelerini kullandi.

"Dövizdeki dalgalanma kurbanlik fiyatlarin etkilemeyecek"

Döviz kurlarindaki dalgalanmanin kurbanlik fiyatlarini etkilemeyecegini kaydeden Baglamis, "Suanda bizim besi çiftliklerinde olan üretimlerimiz yaklasik 8-10 ay önce üretmeye basladigimiz hayvanlar. Vatandaslarimiz belirledigimiz fiyat üzerinden satis yapacaklar. Bunun üzerine dövizden kaynakli bir artis olmayacak.
Kaynak: İHA