Çevre Haftasi Kutlamasinda 'Ates Ocagi' Ilgi Odagi Oldu

Türkiye Çevre Haftasi çerçevesinde Samsun Cumhuriyet Meydani’nda yapilan etkinlikte Ilkadim Belediyesi’nin “ates ocagi” ilgi odagi oldu, Baskan Demirtas yumurta pisirip vatandasa dagitti.

Çevre Haftasi Kutlamasinda 'Ates Ocagi' Ilgi Odagi Oldu
Türkiye Çevre Haftasi çerçevesinde Cumhuriyet Meydani’nda Çevre Haftasi Kutlama Töreni yapildi. Etkinlikte birçok kurum stant açarak ’geri dönüsüm’ ve ’sifir atik’ konusuna dikkat çekti. Ilkadim Belediyesi’nin standinda kurulan “ates ocagi” ise herkesin ilgisini çekti. Günes isisini absorbe etme, yalitim ve günes enerjisi kullanimina örnek olan proje hakkinda Ilkadim Belediyesi Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürü Süleyman Tanriseven, Ilkadim Belediye Baskani Necattin Demirtas’a bilgiler aktardi. Baskan Demirtas da kurulan düzenekte yumurta pisirdi ve standi ziyaret edenlere ikram etti.

Etkinlik alanindaki stantlari tek tek dolasirken geri dönüsüm, bitkisel atik yaglarin dönüsümü, atiklardan yapilan esyalar gibi pek çok konuda bilgileri ögretmen ve ögrencilerden alan Baskan Demirtas, “Biz sadece doga ve çevrenin bir parçasiyiz. Doga yok olursa biz de yok oluruz. Insan nesli de kendi kendini tüketmeye dogru gidiyor, bu çok net. Bu yüzyilin basinda dünyanin nüfusuna baktigimizda ve su anki geldigi noktaya baktiginizda oradaki vahim durumu herkes görecektir. Atik miktarini, dogaya salinan sera gazlarini, denizlerin kirliligini her seyi artiran bir konu nüfus artisi. Nüfus artisiyla ve hele bu atikla gidersek insan nesli zaten kendini yok edecek. Su an da bunun önüne geçmenin yolu, farkindalik çalismalaridir. Doganin sahibi degil doganin bir parçasi oldugumuzu biz çocuklarimiza ögretmek durumundayiz. O yüzden burada bugün Dünya Çevre Günü dolayisiyla yapilan bu etkinligi çok önemli buluyorum" dedi.

Ilkadim Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlügü tarafindan üretilen çiçek ve fidanlar etkinlik alanina gelen vatandaslara ücretsiz dagitildi.
Kaynak: İHA