ÇAKÜ Akademisyenleri 'Yabancilara Türkçe Ögretiminde Akademik Türkçe Çalistayi'Na Katildi

Çankiri Dil Egitimi Uygulama ve Arastirma Merkezinde görev yapan ögretim görevlileri, “Yabancilara Türkçe Ögretiminde Akademik Türkçe Çalistayi”na katildi.

ÇAKÜ Akademisyenleri 'Yabancilara Türkçe Ögretiminde Akademik Türkçe Çalistayi'Na Katildi
Çankiri Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Dil Egitimi Uygulama ve Arastirma Merkezi TÖMER biriminde görev yapan akademisyenler, Kocaeli Üniversitesinde düzenlenen “Yabancilara Türkçe Ögretiminde Akademik Türkçe Çalistayi”na katildi.

Kocaeli Üniversitesi DILMER, Egitim Fakültesi, Uluslararasi Ögrenci Dernegi ve Kocaeli Belediyesi is birligiyle düzenlenen çalistay, açilis töreni ile basladi.

Çalistaya, alaninda uzman çok sayida akademisyen katildi.

Çalistay oturumlarina davetli konusmaci olarak katilan akademisyenler tarafindan, “Türkçe Akademik Yazma Becerisinin Gelistirilmesine Yönelik Uygulamalar”, “Yabanci Dilde Akademik Yazili Anlatim Becerilerinin Ögretimine Yönelik Uygulama ve Öneriler”, “Tür Olarak Akademik Söylem” ve “Akademik Türkçe Ögretimi” baslikli konusmalar gerçeklestirildi.

Dört oturum seklinde gerçeklesen çalistayda katilimcilar, Akademik Türkçe programinin nasil uygulandigi hakkinda alaninda uzman akademisyenler tarafindan bilgilendirildi. Çalistayin ikinci gününün ilk oturumunda, katilimcilar gruplara ayrilarak “fikir tepsisi” yöntemiyle akademik Türkçe programinin olumlu ve olumsuz yönlerine dair düsüncelerini sunarak beyin firtinasi yapti. Çalistayin son oturumunda beyin firtinasi yöntemiyle elde edilen bilgiler degerlendirilerek program sonlandirildi. Çalistaya ÇAKÜ Dil Egitimi Uygulama ve Arastirma Merkezinde Uluslararasi Ögrencilere Türkçe Ögretimi Programi’nda görev yapan Ögr. Gör. Sevim Zamki, Ögr. Gör. Leyla Yildirim ve Ögr. Gör. Seyma Erdogan katildi.

Çalistaydan edinilen akademik kazanimlar çerçevesinde, Dil Egitimi Uygulama ve Arastirma Merkezi bünyesinde yaz döneminde dokuz hafta ve toplam 72 saatten olusan “Akademik Türkçe Programi” açildi.
Kaynak: İHA