Baskan Kanar 'Organik Kompostlarimizi, Yesil Alanlarla Bulusturuyoruz''

Bursa’nin Mustafakemalpasa ilçe belediyesi sürdürülebilir bir döngü için, pazaryerinden toplanan yesil atiklari çevre dostu bir yöntemle komposta dönüserek, israfin önüne geçiyor. Sifir Atik Projesi kapsaminda birçok çalismaya imza atan Mustafakemalpasa Belediye Baskani Mehmet Kanar ‘’Kendi kompostumuzu olusturup, kompostlarimizi park, bahçeler, refüjler ve tüm yesil alanlarda kullaniyoruz.’’ Dedi.

Baskan Kanar 'Organik Kompostlarimizi, Yesil Alanlarla Bulusturuyoruz''
Mustafakemalpasa’da kurulan semt pazarlari sonrasinda kalan meyve ve sebze atiklari toplanarak, Belediye Baskani Mehmet Kanar döneminde hayata geçirilen 2800 Lt. Kapasiteli Kompost Üretim Tesisi’ne gönderiliyor, yesil atiklar, parklarda refüjlerde ve spor alanlarinda kullanilmak üzere Park ve Bahçeler Müdürlügüne teslim ediliyor.

‘’Yesil atiklarin komposta dönüsmesi, çöp sahalarina gönderilen atik miktarini azaltirken, ayni zamanda dogal kaynaklarin daha etkin kullanilmasini sagliyoruz.’’ Ifadelerine yer veren Belediye Baskani Mehmet Kanar, sürdürülebilirligi bir yasam tarzi haline getirmeliyiz vurgusunu yapti.

Çevre duyarli belediyecilik kapsaminda hayata geçirilen bu proje sayesinde, yesil atiklarin çöpe atilmamasi, toplama maliyetinin azaltilmasi, depolamaya giden atik miktarinin azaltilarak karbon saliniminin aza indirgenmesi ve iklim degisikliginin etkilerinin önlenmesi saglaniyor.

Yemyesil bir Mustafakemalpasa için çalisacagiz

Baskan Kanar "Yesil atik projelerimiz ile israfin önüne geçiyoruz. Pazaryerinde elde ettigimiz organik gübreleri, ilçemiz park, bahçeler ve refüjlerde degerlendirerek, topraga hayat veren kompostumuzu dogru degerlendiriyoruz. Yemyesil bir Mustafakemalpasa için çalisiyoruz’’ Dedi.
Kaynak: İHA