Aliaga Resim Yarismasi'nda Ödüller Sahiplerini Buldu

Aliaga Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü ile Aliaga Ilçe Milli Egitim Müdürlügü is birliginde düzenlenen ‘Temiz Çevre, Temiz Doga, Daha Temiz Aliaga’ resim yarismasinda dereceye giren ögrenciler Aliaga Gençlik Merkezi’nde düzenlenen törende ödüllerine kavustu.

Aliaga Resim Yarismasi'nda Ödüller Sahiplerini Buldu
Aliaga’da ilk ve ortaokullar arasinda gerçeklestirilen yarismada ilkokul kategorisinde Petrokimya Ilkokulu’ndan Ece Dinç birinci, Cumhuriyet Ilkokulu’ndan Bahar Yildiz ikinci, Fatih Ilkokulu’ndan Yagmur Koç üçüncü oldu. Ortaokullar kategorisinde ise Petrokimya Ortaokulu’ndan Asya Baydar birinci, Mehmet Saka Ortaokulu’ndan Elif Yagmur Göçgüner ikinci, Ugur Okullari Ortaokulu’ndan Musa Özdemir üçüncü oldu. Birinciler tablet, ikinciler akilli saat, üçüncüler satranç takimi ile ödüllendirilirken yarismaya katilan tüm ögrencilere sirt çantasi hediye edildi. Ögretmen, ögrenci ve ailelerin yogun ilgi gösterdigi ödül töreninde yarismaya gönderilen tüm eserler de sergilenerek katilimcilarin begenisine sunuldu.

Özel egitim siniflari arasinda ise Sehit Bülent Kula Ortaokulu’ndan Murat Evren birinci, Sehitkemal Ortaokulu’ndan Zeynep Gülçimen ikinci, Sehitkemal Ortaokulu’ndan Esmanur Dogan üçüncü, Sehit Murat Coskun Ortaokulu’ndan Ali Hakan Adar dördüncü, Sehit Murat Coskun Ortaokulu’ndan Yagmur Öztürk besinci oldu.

Ödüller takdim edildi

Dereceye giren ögrencilere ödüllerini Aliaga Kaymakami Zekeriya Güney, Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, Garnizon Komutani Albay Faruk Altun ve Aliaga Ilçe Milli Egitim Müdürü Dr. Erdogan Akyüz takdim etti.

“Hepimizin Gayesi Çocuklarimiza Güzel Bir Gelecek Birakabilmek”

5 Haziran Dünya Çevre Günü’nün Aliaga’da kurumlar tarafindan is birligi içerisinde çesitli etkinliklerle kutlandigini belirten Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, "5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde bu yil konsept plastik atiklarin gelecegi tehdit etmesi. Dünyada yaklasik 400 milyon ton plastik atik meydana geliyor. Bunlarin yüzde 50’si tek kullanimlik plastikler. 400 milyon ton plastik atiginin sadece yüzde 10’u geri dönüstürülebiliyorken geri kalan kismi gelecegi tehdit ediyor. Hepimizin gayesi çocuklarimiza güzel bir gelecek birakabilmek. Bu nedenle çevre haftasinda farkindalik olusturmaya çalisiyoruz. Çocuklarimiz da çevre bilinci edinerek çevreye sahip çikan, örnek davranis ve etkinlikler gerçeklestiriyor. Bugün burada sergilenen birbirinden güzel ve degerli resimleri kitaplastirarak, tüm okullara dagitilmasini ve gelecek nesillere örnek olmasini saglayacagiz. Resim yarismasina destek veren tüm kurumlarimiza, çocuklarimiza ve velilerimize çok tesekkür ediyorum” dedi.



“Çevre bilinci önemli”

Tüm insanlarin temiz ve saglikli bir çevrede yasama hakkina sahip oldugunu ifade eden Aliaga Kaymakami Zekeriya Güney ise, “Temiz ve saglikli bir çevrede yasamak için çevre bilincinde olmasi son derece önemlidir. Okullar arasi yapilan resim yarismalari çocuklarimizin çevre bilincine sahip olmasina katki sagliyor. Inaniyorum ki çocuklar dünyayi degistirecek. Bu güzel eserler için çaba sarf eden tüm çocuklarimiza tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA