1,8 Ton Atik Toplandi, Denizden Çikanlar 'Pes' Dedirtti

Kocaeli’nin Basiskele ilçesinde yapilan kiyi ve deniz temizliginde 1,8 ton atik toplandi. Lastik, cam siseler, demir ve plastik sandalyeler, alisveris arabasi ve demir çöp kovasi gibi atiklarin denizden çikarilmasi ise dikkat çekti.

1,8 Ton Atik Toplandi, Denizden Çikanlar 'Pes' Dedirtti
Dünya Çevre Günü dolayisiyla Basiskele Sahili’nde yapilan etkinlikte kiyi ve deniz temizligi yapildi. Etkinlikte Kocaeli Büyüksehir Belediyesi’nin deniz araçlari, Kocaeli Emniyet Müdürlügü’nün deniz araçlari ve dalgiç ekibi, LIMAS Liman A.S’nin dalgiç ekibi ve Basiskele Belediyesi’nin çöp toplama araçlari yer aldi. Temizlik islemi sonunda 1,8 ton atik toplandi. Denizden çikan araba lastikleri, cam siseler, demir ve plastik sandalyeler, alisveris arabasi ve demir çöp kovasi gibi atiklar ise görenleri sasirtti.

"Böyle lastik gibi atiklarin denizden çikarilmasi bizleri çok endiselendiriyor"

Programda yaptigi konusmada, toplumun çevre temizligi konusunda daha duyarli olmasi gerektigini söyleyen Basiskele Belediye Baskani Yasin Özlü, "Bizim bir hayalimiz var: Bu denizde yüzebildigimiz günleri görmek istiyoruz. Insallah bununla ilgili bütün kurumlar çalismalarini yapiyor. Çevre ve Sehircilik Bakanligimiz ve diger paydaslarimiz Izmit Körfezi’nin dip temizligini yapmak için büyük bir çalisma yapiyor. Devletimiz buna büyük özen gösterirken böyle lastik gibi atiklarin denizden çikarilmasi bizleri çok endiselendiriyor. Toplumumuzun bu konuda daha fazla duyarli olmasini bekliyoruz. Bizler de Basiskele Belediyesi olarak, çevremizi koruyacak güzel isler yapiyoruz. 7’den 77’e tüm vatandaslarimizda çevre bilincinin olusmasi için çesitli etkinlikler ve faaliyetler gerçeklestiriyoruz" dedi.



Katilimcilar

LIMAS Tesis Müdürü Dr. Kürsat Bal’’n ev sahipligi yaptigi temizlik etkinligine; Kocaeli Vali Yardimcisi Ismail Gültekin, Kocaeli Vali Yardimcisi Ali Ada, Basiskele Belediye Baskani Yasin Özlü, Basiskele Kaymakami Necip Çakmak, Kocaeli Ticaret Odasi Baskani Necmi Bulut, Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Çevre Koruma ve Denetleme Daire Baskani Mesut Önem, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürü Ahmet Kirilmaz, Kocaeli Bölge Liman Baskani Erol Ekmekçi, Kocaeli Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Soner Esmer, Basiskele Milli Egitim Müdürü Cemil Akkaya, Kocaeli Emniyet Müdürlügü Deniz Sube Müdürü Kemal Akiner, Çevre Koruma Daire Baskanligi personeli ve çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: İHA