Yozgat Belediyesi 1. Sinif Atik Getirme Ve Egitim Merkezi Açildi

Yozgat Belediyesi tarafindan 1. Sinif Atik Getirme ve Egitim Merkezinin açilisi gerçeklestirildi.

Yozgat Belediyesi 1. Sinif Atik Getirme Ve Egitim Merkezi Açildi
Spor Vadisi’ndeki açilis törenine Yozgat Valisi Ziya Polat, Yozgat Belediye Baskani Celal Köse, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürü Ibrahim Tamer, ögretmen ve ögrenciler katildi.

Törende Dünya Çevre Günü dolayisiyla düzenlenen yarismalarda dereceye giren ögrencilere ödülleri verildi.

Törende konusan Yozgat Valisi Ziya Polat, sifir atigin, evlerde, sokaklarda, okullarda ve tüm kurumlarda gerçeklestirilmesi gerektigini söyledi.

Atiklarin yerinde ayrismis sekilde belediyeye ulasmasi gerektigini belirten Polat, "Çocuklarimiza sifir atik egitimi vermemiz gerekiyor. Bütün çocuklarimizi belediyemizin açmis oldugu bu egitim merkezine getirecegiz. Çocuklarimiz burada hem eglenecek hem de atik ayristirmasini ögrenmis olacak. Çocuklar bu isi yaparak büyüklerine örnek olacak" dedi.

Yozgat Belediye Baskani Celal Köse de Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligindan aldiklari hibe destekleriyle kati atik getirme ve egitim merkezini yaptiklarini ifade etti.

Dogaya zarar verecek atiklari geri dönüstürmek amaciyla belirli bir merkezde toplamak istediklerini anlatan Köse, "Görevlilerimiz önce okullara giderek atik ayristirmayla ilgili ögrencilerimize bilgi verdi. Simdi de ögrencilerimiz bu egitim merkezinde atik ayristirmayi ögrenecek, çesitli etkinliklere katilacak" seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan Yozgat Belediyesi 1. Sinif Atik Getirme ve Egitim Merkezi’nin açilisi yapildi.
Kaynak: İHA