Van Büyüksehir Belediyesi 11 Ilçeye 11 Spor Kompleksi Yapti

Van’da spor altyapisinin gelistirilmesi ve saglikli nesiller için büyüksehir belediyesi tarafindan 11 ilçeye 11 spor kompleksi yapildi.

Van Büyüksehir Belediyesi 11 Ilçeye 11 Spor Kompleksi Yapti
Van Büyüksehir Belediyesi spor yatirimlari bünyesinde kente yepyeni tesisler kazandirmaya devam ediyor. Van Valisi ve Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Ozan Balci’nin önemli projelerinden olan spor yatirimlarina bir yenisi eklendi. Van Büyüksehir Belediyesi, 11 ilçeye 11 spor kompleksi yapti. Park ve Bahçeler Dairesi Baskanliginca 2023 yili spor yatirimlari bünyesinde Ercis, Muradiye, Çaldiran, Saray, Tusba, Ipekyolu, Edremit, Baskale, Gürpinar, Çatak, Gevas ilçelerine 11 adet açik hava spor kompleksi yapildi. Yapilan spor komplekslerinde 30x50 metre ölçülerinde hali saha, 30x18 ölçülerinde basketbol sahasi, 24x12 ölçülerinde tenis kortu ve yürüyüs parkuru yer aliyor.

Yapilan spor kompleksleri sayesinde düzenli olarak spor yaptigini belirten Sehit Ferhat Aslan Anadolu Lisesi 10. sinif ögrencisi Barzan Çimen, “Okulun pansiyonunda kaliyorum. Daha önce bu kullanista bir sahamiz yoktu. Bu yüzden futbol oynayamiyor, spor yapamiyorduk. Okulumuza büyüksehir belediyesince spor kompleksi yapildi. Simdi arkadaslarimla çok iyi standartlara sahip sahalarda her türlü sporu yapip keyifli zaman geçirebiliyoruz” dedi.

Yapilan spor komplekslerinin ögrencilerin gelisimi açisindan çok önemli oldugunu söyleyen okul idarecileri de, çalismanin çok yerinde bir karar oldugunu belirterek büyüksehir belediyesine tesekkür ettiler.

225 okula çok maksatli spor sahasi yapildi

Ayrica, il ve ilçelerde bulunan 225 okula ise çok maksatli spor sahasi ile 11 merkez mahalleye yapilan semt sahasi tamamlandi. Okul bahçelerine zemin asfalt üzerine kis sartlarina uygun akrilik kaplama olarak yapilan sahalarda çocuklar basketbol, voleybol ve minyatür futbol oynanabiliyor.
Kaynak: İHA