Toplum Ruh Sagligi Merkezi'ndeki Hastalar El Emegi Göz Nuru Eserlerini Sergiledi

Kayseri Il Saglik Müdürlügü Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sagligi Merkezi, Kayseri Büyüksehir Belediyesi KAYMEK A.S. ve Il Milli Egitim Müdürlügü Halk Egitim Merkezi isbirliginde gerçeklestirilen ’Toplum Ruh Sagligi Is Ugras Terapisi Sergisi’ açilisi yapildi.

Toplum Ruh Sagligi Merkezi'ndeki Hastalar El Emegi Göz Nuru Eserlerini Sergiledi
Kayseri Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sagligi Merkezi’nde tedavi gören kursiyerlerin; ’Toplum Ruh Sagligi Is Ugras Terapisi’nde yaptiklari el emegi göz nuru eserler düzenlenen sergide görücüye çikti. Kayseri Devlet Hastanesi 5. Blok’taki serginin açilisina Melikgazi Kaymakami Bülent Karacan, Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç, Il Saglik Müdürü Dr. Mehmet Ersan, Il Milli Egitim Müdürü Bahameddin Karaköse, Melikgazi Belediye Baskani Mustafa Palancioglu, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtulus Karamustafa, Kayseri Büyüksehir Belediyesi Isletmeler ve Istirakler Daire Baskani Cenani Ayaydin, egitmenler ve kursiyerler katildi.

Serginin açilisinda konusan Kayseri Devlet Hastanesi Bashekimi Doç. Dr. Ismail Altintop; kursiyerlerin normal hayata dönmelerinin çok önemli olduguna vurgu yaparak; "Toplum Ruh Sagligi Merkezleri toplumumuzun bir parçasi. Özellikle psikolojik hastaligi olan hastalarimiz; sizofreni gibi bipolar hastaliklar gibi yasam boyu diyabet, hipertansiyon gibi devam eden hastaliklardir. Bu hastaliklari insan yasadiginda çok agir ilaçlar kullanabilir ve bu ilaçlarin hem düzenlenmesi hem bu ilaçlari kullandigi dönemde normal hayatina devam edebilmesi için toplum Ruh Sagligi Merkezleri olarak hizmet veriyoruz. Burada neler yapiyoruz? Tüm dünyada uygulanan yeni bir yöntemle is, ugras terapileri yapiyoruz. Bu terapide maksat ahsap boyama, resim atölyesi, spor, el isi sanatlari yapiyoruz. Sadece Toplum Ruh Sagligi Merkezi hastalarina degil madde bagimliligindan dolayi da yine bu is, ugras terapilerini veriyoruz. Sunu özellikle hatirlatmak istiyorum; onlara ’hasta’ demiyoruz, ’kursiyer’ diyoruz. Belli bir dönem 850’ye yakin kursiyerimizi belli dönemlerde evlerinden servisle aliyoruz, tüm terapileri yapildiktan sonra aksam da evlerine güvenli sekilde birakiyoruz. Psikolojik rahatsizligi olan biri bir evde neredeyse herkesi kilitliyor, bir nevi oradaki islemler duruyor. O açidan bu hastalarimizin normal hayatlarina dönmeleri bizim için çok önemli. Buraya büyüksehir belediyemiz KAYMEK vasitasiyla, Il Milli Egitim Müdürlügümüz halk egitim vasitasiyla çok büyük emekler veriyor. Yine buradaki tüm ögretmenlerimiz, psikologlarimiz, Devlet Hastanemiz, Il Saglik Müdürlügümüzün tüm birimleriyle beraber çalisiyoruz" dedi.

Açilis kurdelesinin kesilmesinin ardindan davetliler sergiyi gezerek kursiyerlerden bilgiler aldi. Ayrica programa katilan protokol üyeleri, ebru sanati da yapti.
Kaynak: İHA