Terme Çayi Tasti, Sel Ve Su Baskinlari Yasandi

Samsun’un Terme ilçesinde çayin tasmasi sonucunda birçok is yeri ve tarim arazi sular altinda kaldi. Ilçe merkezinde bulunan ve selden etkilenen pazar yerinin zemini ise yaklasik 2 metre havaya kalkti.

Terme Çayi Tasti, Sel Ve Su Baskinlari Yasandi
Saganagin vurdugu Terme’de ilçe merkezinden geçen Terme Çayi tasti. Çayin etrafinda bulunan bir istinat duvari çöktü. Ilçedeki bazi sokaklar göle döndü. Sel sularinin etkiledigi 2 bin metrekarelik bir pazar yeri ise yaklasik 2 metre havaya kalkti. Özellikle Saraköy Mahallesi’nde yogunlukla findik ve çeltik üretimin yapildigi birçok tarim arazi sular altinda kaldi. Vatandaslar dün geceden itibaren yogun yagmur yagisinin oldugunu, çayin hayatlarinda ilk defa 2 metre havaya kalkan bir insaat temeli gördügünü söyledi.



“Terme Çayi’nin islahi çok önemli"

Terme Belediye Baskani Ali Kiliç, “Dün gece saat 22.00’den itibaren devam eden yagmur bu saatler itibariyla durdu. Bölgemizi etkileyen yagmur sebebiyle Salipazari bölgesine metrekareye 250 metreküp yagmur düstü. Terme ilçe merkezine 154 metreküp yagmur düstü. Terme Çayi’nin seviyesinin çok yükselmesi sebebiyle taskinlar rögar suyu marifetiyle kotu düsük olan Saray Caddesi, Ünye Caddesi, Kocaman Caddesi, Atatürk Caddesi, Sanayi Bulvari ve Pazar Alçagi bölgelerini etkiledi. Biz de dün aksamdan beridir tüm ekiplerimizle beraber SASKI, AFAD ile beraber, vidanjör ve tüm ekiplerle beraber teyakkuz halindeyiz. Can kaybinin olmamasi bizler için sevindirici. Su baskinindan dolayi magduriyetler olustu. Çünkü kotu düsük seviyelerde su esnafimizin is yerlerine girdi. Gece biz de onlarla ve vidanjörlerle beraber çalistik. Su an itibariyla irmagin su seviyesi yavas yavas düsüyor. Bugün bir kez daha Terme Çayi’nin islah çalismasinin bölgemiz için ne kadar önemli oldugu ortaya çikti. Biraz önce DSI Genel Müdürümüz, AK Parti Genel Baskan Yardimcimiz Çigdem Karaaslan hanimefendi, Milletvekilimiz Ersan Aksu, eski bakanimiz Mehmet Mus ve Valimiz Terme’ye gelerek bölgeyi ziyaret ettiler. Tüm çalismalar yürütülüyor. Insallah Terme’de tekrar böyle bir durum yasanmaz” dedi.

Kaynak: İHA