Samsun'da Sel Ve Heyelanla Mücadele

Samsun Büyüksehir Belediyesi, etkisini sürdüren siddetli saganak yagisa bagli olarak meydana gelen taskin ve toprak kaymasi olaylarina hizli müdahalesini sürdürüyor.

Samsun'da Sel Ve Heyelanla Mücadele
Terme, Ayvacik, Salipazari bölgesinde akarsularin taskin riskine karsi ekiplerin dere yataklarinda ve köprü çevrelerindeki çalismalari araliksiz sürüyor. Ayrica toprak kaymasi nedeniyle 5 ilçede kapanan toplam 17 mahalle yolunun açilmasi için ekipler çalismalara devam ediyor.

Samsun Büyüksehir Belediyesi bir yandan yasanan sel felaketinin yaralarini sarmaya devam ederken bir yandan da devam eden olaylara müdahale ediyor. Siddetli saganak yagmur kentin dogu tarafindaki ilçelerde etkisini sürdürmeye devam ederken ekipler gece-gündüz sahada çalisma yürütüyor. Meteoroloji Bölge Müdürlügü verilerine göre son 24 saatte Salipazari ilçesine metrekareye 231,2 kilo, Ayvacik ilçesinde 181 kilo, Terme ilçesinde ise 137,3 kilo yagis düserken Büyüksehir Belediyesi ekipleri bölgede teyakkuz halinde çalismaya devam ediyor.

Akarsu yataklarinda kesintisiz çalisma

Terme, Ayvacik, Salipazari ve Çarsamba’nin kirsal bölgelerdeki mahallelerde de yasanan su baskini ve taskin olaylarina Samsun Su ve Kanalizasyon Idaresi (SASKI) Genel Müdürlügü, Yol Yapim Bakim ve Onarim Dairesi Baskanligi ile Itfaiye Daire Baskanligi ekipleri hizla müdahale ediyor. Akarsularin yataklarinda sel sularinin tasidigi agaç, kaya, çöp gibi malzemelerin köprü ayaklarinda tikanmaya neden olmamasi için is makineleri ile araliksiz çalisma yapiliyor. Yine itfaiye ekipleri tarafindan bu bölgelerde su baskini olan yerlerde binalarin giris ve zemin katlarina dolan sel sulari vidanjörler, pompalarla tahliye ediliyor. Ayrica SASKI tarafindan sel yasanan bölgelerde vatandaslara tankerlerle temiz içme suyu ulastiriliyor.

Kapanan mahalle yollari açiliyor

Öte yandan meydana gelen toprak kaymalari nedeniyle ulasima kapanan Ayvacik’ta 4, Terme’de 4, Bafra’da 3, 19 Mayis’ta 3, Çarsamba’da 1, Salipazari’nda 1 olmak üzere toplam 16 mahalle yolunu Büyüksehir Belediyesi ekipleri tarafindan hizla müdahale edilerek açilmaya baslandi. Devam eden etkili yagmur çalismalari zorlastirirken ekipler, güvenli ulasim saglamak için büyük gayret gösteriyor.
Kaynak: İHA