IYI Parti Kurucu Genel Sekreteri Çiray, Partisinden Istifa Etti

IYI Parti Kurucu Genel Sekreteri ve 24,25,26,27. Dönem Izmir Milletvekili Aytun Çiray IYI Parti’den istifa etti.

IYI Parti Kurucu Genel Sekreteri Çiray, Partisinden Istifa Etti
IYI Parti Kurucu Genel Sekreteri ve 24,25,26,27. Dönem Izmir Milletvekiligi yapan Aytun Çiray IYI Parti’den istifa ettigini sosyal medya hesabindan duyurdu.

Aytun Çiray sosyal medya da yaptigi açiklamada su ifadelere yer verdi:

“IYI Parti’nin kurulusuna katilma kararimin temelinde ülkemizin adeta uçurumun kiyisina getirildigine yönelik kaygilarim vardi. Amacim, ülkemizi girdigimiz demokrasi ve hukuksuzluk krizinden çikarmak ve bunun için de bir milli seferberlik ruhuyla, kusatilmis muhalefete yeni bir parti ile destek olmak ve Türk milletini harekete geçirerek seçimleri kazanmakti. Bana göre, ülkemizi uçurumun kenarina getiren sey laiklik karsiti hareketler, TSK’ya yapilan yargi darbesi ve 15 Temmuz 2016 FETÖ damgali kanli ihanet girisimiyle baslayan süreçti. Türkiye’nin içine sürüklendigi girdapla birlikte sikisan siyasetin bana göre demokratik açidan çözümü, merkezde, Atatürk ilkelerine ve kurucu milli degerlere bagli, bu ilkeler isiginda kusatilmaya çalisilan CHP ile birlikte cumhuriyet için mücadele edebilecek özgürlükçü bir parti kurmakti. Bu duygu ve düsüncelerle kurdugumuz IYI Parti, Kiliçdaroglu’nun demokratik destegi ile seçimlere girerek TBMM’de grup kurdu ve oy oranlari gittikçe artan bir sekilde yükselmeye basladi.

Tam bu esnada derinden derine isledigi anlasilan sinsi bir anlayis ile 20 Eylül 2020 IYI Parti Kurultay’inda söz konusu hedefe ilk darbe vuruldu. Basta bana ve Ümit Özdag’a olmak üzere IYI Parti’de bir tasfiye operasyonu baslatildi. Bu kriz Özdag’in ayrilip parti kurmasi ile sonuçlandi ki; etkiyi 14-28 Mayis cumhurbaskanligi seçimlerinde yasadik.

‘Basima tabanca dayasalar dahi kalkmam’ denilen Millet Ittifaki masasindan kalkilmasiyla birlikte, Türk toplumunda ortaya çikan sok dalgasi, sonunda IYI Parti Genel Baskani’na karsi bir öfke seline ve onunla arasinda derin bir güven bunalimina dönüstü. Ortaya çikan bu bunalim ne yazik ki sadece IYI Parti’ye degil cumhurbaskanligi seçim sürecine, dolayisi ile demokrasimizin ve gençlerimizin gelecegine zarar verdi. Kamuoyu bildigi için burada tekrarlamaya gerek görmedigim daha pek çok baska nedenden dolayi bugün itibari ile kurucu Genel Sekreteri olarak yola çiktigim ve birçok görevde bulundugum IYI Parti’den istifa ediyorum. Cumhuriyet ve demokrasi adina bu süreçlere katkiyla birlikte sahsima büyük bir hosgörü ile destek veren Kemal Kiliçdaroglu’na ve CHP’lilere bir kez daha sonsuz tesekkürlerimi arz ediyorum. Basta Izmir teskilatlari olmak üzere IYI Partililerle milli sorunlar da her zaman gönül birlikteligi yapacagimiza yürekten inaniyorum. Aziz Türk Milletinin ve Izmirli hemserilerimin beni anlayacaklarindan eminim.”
Kaynak: İHA