Hayvanat Bahçesi'nde Çevre Günü

Bursa Büyüksehir Belediyesi, Dünya Çevre Günü ve Haftasi etkinliklerinde, Bursa Hayvanat Bahçesi’nde Küresel Isinma ve Iklim Degisikligi temali resim sergisi düzenledi.

Hayvanat Bahçesi'nde Çevre Günü
Büyüksehir Belediyesi’nin Dünya Çevre Günü ve Haftasi için hazirladigi ve birbirinden farkli etkinlikleri içeren 5 günlük Dünya Çevre Günü Etkinlikleri tüm hiziyla sürüyor. Çevre konusunda vatandaslarda farkindalik olusturmayi hedefleyen 5-11 Haziran tarihleri arasi için planlanan program çerçevesinde yapilan etkinlikler, duyarli bireylerle bulusmaya devam ediyor.

Büyüksehir Belediyesi’nin Dünya Çevre Günü için düzenledigi etkinliklerinde, Hasan Ali Yücel Anadolu Lisesi, Nilüfer Borsa Istanbul Fen Lisesi ile Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden gelen çevreye duyarli 500 ögrenci, Bursa Hayvanat Bahçesi’nde ‘Küresel Isinma ve Iklim Degisikligi’ temali resim sergisine katildi.

Etkinlige katilan Büyüksehir Belediyesi Baskanvekili Fethi Yildiz, her haftanin çevre konusunda ayni suur ve hassasiyetle yasanmasi gerektigini vurgulayarak, “Dünya’nin en hassas oldugu bir dönemi yasiyoruz. Hem çevre kirliligi hem de toplumsal anlamda kirliliklerin çok oldugu bir dönem ile karsi karsiyayiz. Biz, gençlerimize ve yeni nesle örnek olmak zorundayiz. Etrafa baktigimizda dogayi kirletme hastaligina yakalanmis gibiyiz. Bu küresel isinmaya ve iklim degisikligine sebep oluyor. Dünyanin en güzel ülkesinde yasiyoruz. Herkesin heves ettigi bütün güçlerin hedef aldigi bir ülkede yasiyoruz. Dogayi kirletmeyelim, emanetlerimizi kirletmeyelim. Böyle projelere imza attiginiz için sizleri tekrar tebrik ediyorum” diye konustu.

Serginin ardindan düzenlenen Tohum Topu Atölyesi de renkli görüntülerine sahne oldu. Baskanvekili Fethi Yildiz ve ögrenciler, eldiven giyip, tohum toplari hazirladi.
Kaynak: İHA