Giresun'dan 516 Haci Adayi Dualarla Kutsal Topraklara Ugurlandi

Giresun’da bu yil hac ibadetlerini yerine getirmek amaciyla kutsal topraklara giden 516 haci adayi dualarla ugurlandi.

Giresun'dan 516 Haci Adayi Dualarla Kutsal Topraklara Ugurlandi
Diyanet Isleri Baskanligi organizasyonuyla Giresun’dan kutsal topraklara gidecek haci adaylari için Giresun Il Müftülügünce Seyyid Mevlana Sadrettin Efendi Camii’nde tören düzenlendi.

Ugurlama törenine haci adaylari, yakinlari ve çok sayida vatandas katildi.

Kur’an-i Kerim tilaveti ile baslayan törende bir konusma yapan Il Müftü Yardimcisi Fatih Sarigül, bu yil Giresun’dan 516 haci adayinin kutsal topraklara gidecegini belirterek, “Hac yolculugu imaninizin ve takvanizin tazelenmesi, ruhunuzun arinmasi, birlik ve beraberlik duygularinin artmasi için bir firsattir. Hac, geçmisle gelecegi birlestiren, Islam’in kusaticiligini ve insanligin ortak degerlerini yücelten bir mühürdür. Bu kutlu yolculukta, Yüce Rabbimizin huzuruna adim atacak, Beytullah’in esiginde dua edecek ve Rasulullah’in (s.a.v.) izinde yürüyeceksiniz. Bu yolda sabirli olmaniz, birbirinize sevgiyle destek olmaniz, kardeslik baglarinizi kuvvetlendirmeniz büyük önem tasimaktadir. Bu yüzden, birbirinize merhametle, hosgörüyle ve anlayisla yaklasmanizi hatirlatmak istiyorum” dedi.

Yapilan konusmalarin ardindan haci adaylari, helallik alarak ugurlandi. Mekke’ye gidecek olan haci adaylari duygusal anlar yasadi.
Kaynak: İHA