Dünya Çevre Gününde Egirdir Gölü'nün Önemine Dikkat Çekildi

5 Haziran Dünya Çevre günü, Isparta’nin Egirdir ilçesinde Egirdir Kaymakamligi Egirdir Belediyesi ve Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürlügü tarafindan Egirdir Gölü Sahilinde düzenlenen etkinliklerle kutlandi.

Dünya Çevre Gününde Egirdir Gölü'nün Önemine Dikkat Çekildi
Bu yil "Temiz Deniz Temiz Dünya" temasiyla kutlanan Dünya Çevre günü etkinliginde Egirdir Gölü’nün önemine dikkat çekildi.

Kutlamalar Egirdir’de okul ögrencilerinin çevre temizligi etkinligi ile basladi.

Daha sonra otogar yani kordon boyunda devam eden programda Anaokulu ve 4-6 yas Kur’an-i Kerim kursu ögrencilerinin hazirlamis oldugu sifir atik defilesi izlendi. Ögretmen ve ögrencilerin birlikte hazirlamis oldugu kostümler katilimcilar tarafindan çok begenildi.

Etkinlikte konusan Egirdir Kaymakami Adem Çelik çevre haftasinin önemine deginerek, "Dünya hepimizin ortak evreni. Allah’in bizlere vermis oldugu bu güzelliklere gelecek nesillere tasimak zorundayiz” dedi.



Vali Barus: "Temiz su içebilmemiz için Egirdir Gölü’nün temiz kalmasi lazim"

Konusmasinda Egirir Gölü’nün önemine dikkat çeken Isparta Valisi Aydin Barus ise Egirdir Gölü’nün, Isparta’nin ve dünyanin incisi oldugunu belirterek, "Egirdir Gölü’nün suyu, iklim degisikligi ve sicak iklimin artmasiyla birlikte azaliyor. Egirdir bizim için çok çok önemli. Egirdir Gölü basta tarim alanlarinin sulanmasi olmak üzere toprak kaynagimizi besliyor. Yine Isparta’nin içme suyunda kullaniliyor. Temiz su içebilmemiz için Egirdir Gölünün temiz olmasi lazim. Egirdir Gölü disaridan gelen misafirlere essiz manzaralar sunuyor. Turizm açisindan da Egirdir Gölü bizim için çok önemli. Turizm açisindan önem tasiyan karavan parki ve Karatepe’de kurulmasi planlanan Yamaç Parasütü alaniyla da bu güzellikleri Türkiye’ye, dünyaya tanitacagiz. Yeter ki biz bu güzel gölü ve çevresini korumasini bilelim. Egirdir güzelliklerin her türlüsünü hak ediyor. Temiz suyu, temiz topragi hak ediyor. Bu hak ettigi degerlere saygi duymaya devam edelim” dedi.



Gölde dip temizligi yapildi

Isparta Belediyesi Su Alti Arama Kurtarma Timi ve Egirdir Dag Komando Okulu ve Egitim Merkezi Komutanliginin su alti timi tarafindan Egirdir Gölünde dip temizligi yapildi. Dalgiç ekipleri yaklasik 2 saat boyunca yaptigi çalismalar sonucunda Egirdir Gölüne atilan çesitli materyalleri gölden çikardilar.

5 Haziran Dünya Çevre günü etkinlikleri kutlamalarinda, 6 Subat 2023 tarihinde 11 ilde meydana gelen depremde, hayatini kaybedenlerin anisina Egirdir Gölüne çelenk birakildi.
Kaynak: İHA