Aydemir'den Bir Kitap Daha

Erzurum’un tarihine, kültür ve sanatina ayna tutacak olan bir eser daha okuyucuyla bulustu. Doç.Dr. Bünyamin Aydemir tarafindan kaleme alinan "Anilarda ve Taniklarla Erzurum’da Tiyatro" adli kitap, Atatürk Üniversitesi Yayinevi yayinlarindan e-kitap olarak yayimlandi.

Aydemir'den Bir Kitap Daha
Geçmisten günümüze Erzurum’daki tiyatro birikimini, tiyatro etkinliklerini ve tiyatro adamlarini kayit altina alan kitap, yürütücülügünü Doç.Dr. Bünyamin Aydemir’in yaptigi ve ögrenci Nehir Dinç’in de arastirmaci olarak görev aldigi Bilimsel Arastirma Projesinin bir sonucu olarak ortaya çikti.

100 yillik tiyatro tarihinin fotografi

Kent kimligini olusturan temel bilesenlerden olan tiyatronun neredeyse 100 yilinin fotografinin çekildigi kitapta özel ve amatör tiyatrolardan resmi ve kurumsal tiyatrolara, tiyatro emekçilerinden tiyatro etkinliklerine varincaya kadar Cumhuriyet dönemi tiyatrosunun hemen her noktasina dikkat çekiliyor.

750 sayfa dolu dolu bir kitap

800 sayfaya yakin bir içerikle Erzurum’un tiyatro geçmisini gözler önüne seren kitapta özellikle Cumhuriyet dönemi ve yogunluklu olarak da son 60 yilin tiyatro çalismalarina, etkinliklerine, tiyatro kurumlarina, tiyatro gruplarina ve emekçilerine dikkat çekilen kitapta, tiyatroya emek vermis 21 sanat ve kültür insaniyla da söylesiler yer aliyor.

Haberler, yazilar, görseller...

Kitapla ilgili açiklamada bulunan yazar Doç.Dr. Bünyamin Aydemir, kitapta özel ve amatör tiyatrolarin ve tiyatrocularin çalismalarinin görsellerle birlikte ele alindigini, tiyatroyla ilgili 1950 sonrasi çesitli gazete haberlerine ile yazilarina yer verildigini belirtti.

Aydemir kitapta ayrica Erzurum Devlet Tiyatrosunun kurulusundan Aralik 2022’ye kadar sahneledigi tüm oyunlarin görselleri ve ekip listeleri ile Erzurum Büyüksehir Belediyesi Sehir Tiyatrosunun da yine kurulusundan Aralik 2022’ye kadar sahneledigi tüm oyunlarin görsellerine ve ekip listelerine de yer verildigini ifade ederek, "kitap tiyatro sanatinin Erzurum’daki yeri ve öneminin belirlenmesine yarar saglamasinin yani sira tiyatronun sehirle iliskisine, sosyo-kültürel ve egitim alanlarinda ne tür etkilerde bulundugunun tespit edilmesine de hizmet edecektir. Ayrica söylesiler araciligiyla, sözlü yapi içerisindeki bilgi ve görüslerin yazili olarak kayit altina alinmasi sayesinde sehrin kültür ve sanat bellegine de kaynaklik edecektir" dedi.

Herkes okusun diye e-kitap

"Anilarda ve Taniklarla Erzurum’da Tiyatro" adli kitap e-kitap olarak https://ekitap.atauni.edu.tr/index.php/anilarda-ve-taniklarla-erzurumda-tiyatro/ adresinden okuyucularin erisimine açilirken, kitabin ücretsiz bir sekilde hem sözü edilen siteden okunabilecegi hem de PDF olarak indirilebilecegi kaydedildi.
Kaynak: İHA