Tarim Ve Köy Isleri Eski Bakani Güçlü'den Rektör Çomakli'ya Ziyaret

Tarim ve Köy Isleri Eski Bakani ve Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Baskani Prof. Dr. Sami Güçlü, Rektör Prof. Dr. Ömer Çomakli’yi ziyaret etti.

Tarim Ve Köy Isleri Eski Bakani Güçlü'den Rektör Çomakli'ya Ziyaret
"Vefatinin 40. Yilinda Üstad Necip Fazil Kisakürek’i Anma Programi"na katilmak üzere Erzurum’da bulunan 58. ve 59. Hükümetlerin Tarim ve Köy Isleri Bakani Prof. Dr. Sami Güçlü; makaminda ziyaret ettigi Prof. Dr. Çomakli ile ülkemizin düsünce dünyasina büyük katkida bulunmus sair, yazar ve düsünürleri genç okuyucularla bulusturmayi hedefleyen bir kültür-edebiyat hareketi olan Anadolu Mektebi’nin faaliyetleri hakkinda bilgi paylasiminda bulundu.

Atatürk Üniversitesinin de çalismalarini yakindan takip ettigini belirten Sami Güçlü, Yeni Nesil Üniversite vizyonunun üniversiteye ivme kazandirdigini belirterek, böylesine büyük ve köklü bir kurumun ülke yüksekögretimine önemli katkilar sunmaya devam ediyor olmasinin önemine degindi.

Tarim ve hayvanciligin önemli geçim kaynaklari arasinda yer aldigi Erzurum’un gelismesine ve büyümesine katki sunan Atatürk Üniversitesinin, bünyesinde bulundurdugu Veteriner ve Ziraat Fakülteleriyle bilimsel olarak da katkilar sundugunu ifade eden Prof. Dr. Güçlü, misafirperverliginden dolayi Rektör Çomakli’ya tesekkür ederek, sahsi nezdinde tüm üniversite ailesine basarilar diledi.

“Anadolu Mektebi, Milli ve Manevi Degerlerimize Sahip Çikiyor”

Ziyaretten duydugu memnuniyet dile getiren Rektör Prof. Dr. Ömer Çomakli ise, milli ve manevi degerlerimize sahip çikan, Türk kültür ve medeniyetinin gelismesine katki sunmus yazarlarin eserlerinin ve yazar hakkinda yazilmis seçkin eserlerin okumasini, okunan her eser hakkinda degerlendirme yazisi yazilmasini ve düzenlenen panel programlarinda hazirlanan metnin sunulmasini amaçlayan bir yazar okuma faaliyeti olan Anadolu Mektebi’nin oldukça kiymetli bir olusum olduguna vurgu yapti.

Gönüllü olarak baslayan ve devam eden, nicelikten çok nitelige önem veren ancak süreç içerisinde elde ettigi basarilarla daha da genis kitlelere ulasan Anadolu Mektebi’nin yaptigi çalismalardan dolayi Tarim ve Köy Isleri Eski Bakani ve Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Baskani Prof. Dr. Sami Güçlü’ye tesekkür ederek çalismalarinda kolayliklar diledi.

Erzurum Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Ömer Faruk Pala ile Sehit Hasan Yilmaz Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesi Müdürü Vahide Kiyici’nin da yer aldigi ziyaret, iyi niyet temennileriyle sona erdi.
Kaynak: İHA