Samsun'da Istinat Duvari 5 Aracin Üzerine Devrildi Açiklamasi Olay Ani Kamerada

Samsun’da sel sularina dayanamayan sitenin otoparkindaki istinat duvari 5 aracin üzerine devrildi, olay ani güvenlik kamerasina yansidi. Bir vatandas son anda kaçarak ölümden kurtuldu.

Samsun'da Istinat Duvari 5 Aracin Üzerine Devrildi Açiklamasi Olay Ani Kamerada
Olay, Canik ilçesi Uludag Mahallesi’nde bulunan 13 katli bir sitenin arka bahçe otoparkinda meydana geldi. Samsun’da saganak yagis sel ve su baskinlarina yol açti. 13 katli sitenin otoparkinda bulunan istinat duvari, sel sularina dayanamayarak park halindeki 5 aracin üzerine devrildi. Araçlar duvarin altinda kalarak hurdaya döndü.

Araci duvarin altinda kalan Arif Saralioglu, "Benim iki aracim vardi. Biri ile çocugu okula birakmak için çiktim. 10 dakika sonra haber geldi duvar yikildi diye. Komsularimin arabasi, benim diger arabam duvar altinda kaldi. Bir komsumuz saniyelerle kurtuldu. Allah’a çok sükür can kaybi olmadi" dedi.

Araci duvarin altinda kalan Hüseyin Saglam ise, "Sabaha karsi asiri yagis oldu. Bahçeye baktik. Yetisemedik. Su aniden geldi. Duvari yikti, ne varsa götürdü. Araçlarimiz duvarin altinda kaldi. Maddi zararimiz var. Cana gelmedi, sükürler olsun" diye konustu.

Aracinin biri duvarin altinda kalan, kendisi son anda kurtulan Sezer Inanli, "Benim iki arabam var. Yan yanaydi. Ben diger araci alirken suyu gördüm. Kaçtim. Duvar çöktü. Araçlar duvarin altinda kaldi. Son anda kurtuldum" seklinde konustu.



Yikilma ani kamarada

Istinat duvarinin araçlarin üzerine yikilma ani ise güvenlik kamerasi tarafindan saniye saniye kaydedildi. Duvarin yikilmasina sebep olan sel suyu da sitenin altindaki perde imalatçi dükkani basarak ortaligi çamura buladi.
Kaynak: İHA