Milli Savunma Bakanliginda Devir Teslim Töreni

Milli Savunma Bakanligina atanan Yasar Güler, düzenlenen devir teslim töreni ile görevi Hulusi Akar’dan devraldi. Bakan Güler, terörle mücadelenin hiz kesmeden devam edecegini belirterek, “Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadeleyi sürdürecegiz” dedi.

Milli Savunma Bakanliginda Devir Teslim Töreni
Resmi Gazete’de yayimlanan Cumhurbaskanligi Atama Karari ile Hulusi Akar’in yerine Milli Savunma Bakanligina Genelkurmay Baskani Yasar Güler atandi. Güler, bakanlikta düzenlenen devir teslim töreniyle görevine basladi.



“Etki alanimiz üç kita, ilgi alanimiz bütün dünya olmustur”

Törende konusan Hulusi Akar, küresel ve bölgesel gelismelerin araliksiz devam ettigi bir dönemden geçildigini belirterek, “Çevremizde artan risk, tehdit ve tehlikelerle karsi karsiya geliyoruz. Azimle, kararlilikla hep birlikte çalistik, çalismaya devam edecegiz. Arkadaslarimizin bu sirada gösterdikleri performansi yakindan takip ettik ve gerçekten basarili ve fedakar çalismalari müsahede etmenin mutlulugunu yasadik. Bu hassas dönemde Türkiye, Cumhurbaskanimiz liderliginde uluslararasi iliskilerde özne haline gelmistir. Etki alanimiz üç kita, ilgi alanimiz da bütün dünya olmustur. Buna bagli olarak da silahli kuvvetlerin ve bakanligin görev ve sorumluluklari artmistir. Yeni yapisiyla görev ve sorumluluklari artan Milli Savunma Bakanligi, cumhuriyet tarihinin en etkin operasyon ve tatbikatlarini icra etmistir” diye konustu.



“Türkiye’ye yönelik saldirilar bertaraf edilmis ve terör koridoru da parçalanmistir”

Akar, görev süresi boyunca hudutlarin korunduguna ve bununla ilgili olarak kimsenin süphesi olmamasi gerektigine vurgu yapti. Terörle mücadele çerçevesinde ‘terörist neredeyse hedef orasi’ vizyonuyla hareket edildigini belirten Akar, “Girilemez denilen yerlere girilmis, çikilamaz yerlere çikilmis, ulasilamaz denen yerlere Mehmetçik ulasmistir. Yurt içinde terör bitme noktasina gelirken, sinir ötesinden Türkiye’ye yönelik saldirilar bertaraf edilmis ve terör koridoru da parçalanmistir. Ege’de, Dogu Akdeniz’de, Kibris’ta hak ve menfaatlerimiz korundu, hiçbir oldu bittiye izin vermedik” açiklamasinda bulundu.

"Amacimiz bu bayragi daha yukarilara tasimaktir"

Milli Savunma Bakani Yasar Güler ise, görev degisiminin bir bayrak degisimi oldugunu belirterek, “Sahsima tevdi edilen bu büyük sorumlulugun bilinciyle bu bayragi devraliyorum. Amacimiz bu bayragi daha yukarilara tasimaktir. 49 yil önce seref ve onurla tasidigim üniformami alnimin akiyla çikarmamin onurunu yasarken, Milli Savunma Bakani gibi önemli bir göreve layik görülmenin de hakli gurur ve mutlulugu içerisindeyim” seklinde konustu.



“Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadeleyi sürdürecegiz”

Görev sürecince önceliginin terörle mücadele olacagini bildiren Güler, “Ülkemizin huzur ve güvenligini tehdit eden her türlü terör örgütü ile en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadeleyi sürdürecegiz. Hudut güvenligimiz alinmis mevcut tedbirleri her geçen gün gelistirilmesi suretiyle en üst düzeyde sürdürülmeye devam edecektir. Türk Silahli Kuvvetleri’ni modern harp araç, gereç sistemleriyle donatilmasi kapsaminda bakanligimizin tüm imkan ve kabiliyetleri, birbirinden kiymetli savunma sanayii projelerimizin en kisa sürede hayata geçirilmesi için seferber olacaktir. Her türlü terör örgütüyle en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadeleyi sürdürecegiz. FETÖ ile mücadelede artan azim ve kararlilikla sürdürülecektir. Milli Savunma Bakanligi’nin bu sorumluluk alanlarinda görevlerimizi yerine getirmek için Atatürk ilke ve inkilaplarina bagli, anayasaya tam bagli, seffaflik içinde ilgili paydaslarla uyum, koordine ve istisare içinde, kutsal vatan topraklarimiz ile Mavi ve Gök Vatan’in güvenligi basta olmak üzere ülkemizin tüm haklarini korumak için mesai mefhumu gözetmeden durmaksizin çalisacagimiza emin olunuz” diye konustu.

Tören, çiçek takdimi ve hatira fotografi çektirilmesi ile son buldu.
Kaynak: İHA