MEDEK Ile SUBÜ Is Birligi Protokolü Imzaladi

SUBÜ ile Mesleki Egitim Degerlendirme ve Akreditasyon Dernegi arasinda dernek faaliyetlerinin yürütülmesinde SUBÜ’nün fiziksel ortam ve ofis hizmeti saglamasi amaciyla protokol imzalandi.

MEDEK Ile SUBÜ Is Birligi Protokolü Imzaladi
Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) ile Mesleki Egitim Degerlendirme ve Akreditasyon Dernegi (MEDEK) arasinda dernegin akreditasyon faaliyetlerini yürütebilmesi için SUBÜ tarafindan fiziksel ortam ve ofis hizmetleri saglanmasi amaciyla protokol imzalandi. SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saribiyik ve MEDEK Yönetim Kurulu Baskanligi görevini de yürüten Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Naci Çaglar’in imza altina aldigi protokolle MEDEK için SUBÜ’de bir ofis açilacak. Mesleki egitimin su anda Türkiye’nin egitim gündemindeki en öncelikli konulardan birisi oldugunun altini çizen SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saribiyik, “Biz de öncüsü oldugumuz +1 Egitim Modelimiz ve 12 meslek yüksekokulumuzla bu anlamda ciddi bir nitelikli insan kaynagi yetistiriyoruz. Söz konusu meslek yüksekokullarimizdaki egitim-ögretim süreçlerinin çok daha iyi noktalara gelmesi ve kalitelerinin degerlendirilerek tescil edilmesi için MEDEK’in kurulus sürecini baslatmistik. Sürecin basinda o dönemlerde Rektör Yardimcimiz olarak görev yapan Prof. Dr. Naci Çaglar hocamiz bulunuyordu. Su anda onun baskanligini yaptigi böylesi bir kurumun dernek olarak statü kazanmis olmasindan ve üniversitemiz ile ortak faaliyet yürütecek olmasindan memnuniyet duyuyoruz” dedi.



“Meslek yüksekokullari artik gereken önemi görmeye basladi”

BTÜ Rektörü ve MEDEK Yönetim Kurulu Baskani Prof. Dr. Naci Çaglar, “Meslek yüksekokullari artik gereken önemi görmeye basladi.

Bu okullarimizin da bir kalite süzgecinden geçmeleri ve belirli sartlari saglamalari artik zaruri hale gelmisti. Dernegimizde alaninda uzman hocalarimizla ve isimlerle çalisiyoruz. Insallah en kisa süre içerisinde yapilan basvurular dogrultusunda üniversitelerimizdeki incelemelerimize baslayacagiz. Hedefimiz, artik mesleki egitime verilen önemi de göz önünde bulundurarak akredite ettigimiz programlarin egitim kalitesini sürekli ve belirgin biçimde artirarak, degisen isgücü ihtiyaçlarina yanit verebilen, yüksek mesleki beceri ve donanimlara sahip, yenilikçi, sektöre fayda saglayan nitelikli mezunlarin yetismesine katki sunmak olacaktir. Bu hedef ayni zamanda, akademik ve idari personel düzeyinde meslek yüksekokullarinda kalite bilincinin olusmasini saglayacaktir” diye konustu.

Kaynak: İHA