Karadeniz'de Can Pazari Açiklamasi Iskeleden Denize Düsen 16 Yasindaki Çocuk Sag Kurtarildi

Samsun’da hava muhalefeti nedeniyle kabaran denizde dalgalarin etkisiyle iskeleden denize düsen 16 yasindaki çocuk, azgin dalgalarin arasindan güçlükle kurtarildi.

Karadeniz'de Can Pazari Açiklamasi Iskeleden Denize Düsen 16 Yasindaki Çocuk Sag Kurtarildi
Olay, Samsun’un Atakum ilçesi sahili Halk Iskelesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yasak olmasina ragmen iskelede yürüyen Ömer Faruk Ugurlu, kabaran dalgalarin etkisi ile dengesini kaybederek denize düstü. Sel nedeniyle çamur rengini alan denizde çirpinan çocugu görenler 112’ye haber verildi.

Olay yerine dalgiçlar ve saglik ekipleri sevk edildi.

Dalgiç kiyafetlerini giymeden denize atladilar

Kisa sürede olay yerine ulasan, çocuk akintida sürüklendigini gören Samsun Il Emniyet Müdürlügü Deniz Limani Subesi Sualti Grup Amirliginde görevli dalgiç Osman Asik ve arkadaslari, dalgiç kiyafetlerini dahi giymeden denize atladi. Dalgiç polisler, çamurlu suda kaybolmak üzere olan çocugu kurtararak karaya çikarmayi basardi. Azgin sularin arasindan kurtarilan çocuk, yapilan ilk müdahalenin ardindan ambulansla Atakum’daki özel bir hastaneye kaldirildi.

Vatandaslar, bir kisinin daha denizde olabilecegini söyleyince sahil güvenlik botlari ve dalgiçlar tekrar denizde canli kisi aramaya basladi.

Uzun ugraslar sonucu denizde görülen nesneye yaklasilirken, bunun bir samandira oldugu anlasildi.

Yaklasik 20 dakika süren kurtarma operasyonunda hipotermi esigine gelen 16 yasindaki çocuk kurtarilirken, çevredeki vatandaslar da büyük panik yasadi. Olayin tanigi vatandas, “Bir çocuk denize düstü. Kendi imkanlari ile çikamadi. Yarim saattir sudan kurtulmaya çalisiyordu” dedi.

Kaynak: İHA