Depremde Hayatini Kaybedenler Için Yesilirmak'a Saygi Çelengi Birakildi

Tokat’ta depremde hayatini kaybeden vatandaslar için Yesil irmaga saygi çelengi birakildi.

Depremde Hayatini Kaybedenler Için Yesilirmak'a Saygi Çelengi Birakildi
Tokat’ta Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürlügü tarafindan 5 Haziran Dünya Çevre Günü programi çerçevesinde 6 Subat depremlerin de hayatini kaybeden vatandaslar için Yesilirmak’a saygi çelengi birakildi. Programa Tokat valisi Numan Hatipoglu, Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdür Vekili Izzet Yilmaz, Jandarma Kidemli Albay Bahri Bostanci ve il protokolü katildi.

Çelengi Tokat Valisi Numan Hatipoglu ve Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdür Vekili Izzet Yilmaz Yesilirmak’a birakti.

"Deprem sehitlerimizi rahmetle aniyoruz"

Tokat’ta bulunan birçok kamu personelinin deprem bölgesinde seferber oldugunu belirten Tokat Valisi Numan Hatipoglu, "Özellikle 6 Subat tarihinde yasadigimiz depremin ardindan sehirlerin çevre sartlarina göre insa edilmesi gerektigi bir kez daha ortaya çikti. Bu anlamda daha öncesinde yasadigimiz deprem tecrübesinden dolayi özellikle kamu binalarimizin çok daha hazirlik oldugu görüldü.

17 Agustos’ta yasadigimiz depremin akabinde yapilan düzenlemeler her geçen gün çok daha iyi sartlarda binalari ortaya çikardi. Ayni zamanda yapilmasi gereken hususlardan bir tanesi çevreyle barisik sehirler insa etmektir. Insallah Türkiye yüzyilini ilk kabinesinde Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi bakanimiz da açiklamada bulundu. Tüm toplum kesimlerimizin azimet degisimine ihtiyaci vardi. Bizde Tokat olarak gerekli çalismalari yürütecegiz. Deprem bölgesinde birçok kamu görevlimiz yer aldi, basta arama kurtarma birliklerimiz olmak üzere bütün ekiplerimiz seferber oldu. Bu bilinci yönlendirmek hepimizin ortak görevidir. Çevre haftasi dolayisiyla andigimiz deprem sehitlerimizi rahmetle aniyoruz. Ruhlari sad mekanlari cennet olsun. Bizlerde tekrar bütün sorumlu birimler olarak çevre haftasini faaliyetleri tün yila yayma çabasinda olacagiz “dedi.

Kaynak: İHA