Deprem, Hatay Karlisu Göleti Su Ve Macera Parki'ni Sessizlige Bürüdü

Kahramanmaras merkezli depremler, Hataylilarin ugrak yerlerinden olan Karlisu Göleti Su ve Macera Parki’nin da sessizlige gömülmesine neden oldu. Binlerce kisiyi agirlayan parki bugünlerde sadece hobi amaçli amatör balikçilar ve sayili kisi ziyaret ediyor.

Deprem, Hatay Karlisu Göleti Su Ve Macera Parki'ni Sessizlige Bürüdü
6 Subat Kahramanmaras merkezli depremler, 11 il içinde en büyük yikimi Hatay’da yapti. Kentte tarihi ve kültürel yapilarin yani sira binlerce ev yikildi ya da agir hasar aldi. Binlerce kisinin kentten ayrilmasi veya yakindaki köylere yerlesmesi nedeniyle Hataylilarin özellikle hafta sonlari nefes aldigi Karlisu Göleti Su ve Macera Parki’na gelen kisi sayisi da azaldi. Bugünlerde gölete amatör balikçilar ve etrafindaki isletmelere sayili sayida kisi geliyor. Depremin etkisinden kurtulmak için göle olta atan balikçilarin, tuttuklari baliklari daha sonra göle geri biraktigi görüldü.



"Herkes buradaydi"

Vakit geçirmek için göle olta atan Ahmet Pehlivan, depremi birebir yasadigini ve birçok akrabasini depremde kaybettigini söyledi.

Parkin özellikle hafta sonu çok kalabalik oldugunu anlatan Pehlivan, "Çay yapan, mangal yapan herkes buradaydi. Sehre gitsen her yer yikik. Gezecek yer yok, çalisacak yer yok. Biz de burada çocuklarla teselli oluyoruz. Göl üzerinde yüzme alanlari ve eglence bölümleri vardi. Çogu gitti, yoksa yerimiz güzeldi" dedi.

Depremin ardindan birçok insanin köylere dogru yerlestigini ifade eden Emre Güvercin, "Depremde besik gibi sallandik. Durur durmaz indik binadan, çiktik. Geldik Karlisu’da konakliyoruz su an. Simdi herkes disariya çikti, Antalya, Izmir gibi yerlere. Herkes birakti yani Hatay’i. Ölü sehir oldu. Antakya’dan vazgeçen, Karlisu’dan da vazgeçer" diye konustu.



Parkin özellikleri

Hatay’da ilk ve tek olma özelligine sahip, yaklasik 8 bin metrekare yesil alan içerisinde, çocuk oyun alanlari, piknik alanlari soyunma odalari, dus kabinleri, seyir terasi ve zipline eglence merkezinin hazirlik islemleri için kullanilacagi 2 adet zipline kulesi, çocuklar ile yetiskinlere özel 2 adet havuz, gölet içerisinde ulusal ve uluslararasi standartlara uygun olarak imal ve monte edilmis su kayagi, bir adet 1000 kisilik dügün salonu, gölet ve Antakya manzarali iki adet kafeterya yer aliyor.
Kaynak: İHA