Denizli'de Aranan 90 Kisi Tutuklandi

Denizli’de gerçeklestirilen ev, is yeri ve apart denetimlerinde 188 farkli adres kontrol edildi. Denetim ve sorgulamalarda 28 bin 220 kisi sorgulanirken, aranmasi olan 90 sahis tutuklandi.

Denizli'de Aranan 90 Kisi Tutuklandi


Denizli’de gerçeklestirilen denetimlerde 29 Mayis ile 4 Haziran 2023 tarihleri arasinda ev, is yeri ve apart denetimlerinde 188 farkli adres kontrol edildi. Denetimlerde 22 bin 220 kisinin GBT ve UYAP sorgulamalari yapildi. Denetimlerde umuma açik alanda alkol sunumu yapildigi ve konsomatris olarak çalisan oldugu, ruhsata aykiri faaliyet gösterdigi tespit edilerek adli islem uygulandi.

90 süpheli çikarildiklari adli makamlarca tutuklandi

Ayrica, il genelinde meydana gelen asayise müessir olaylar ile adli makamlardan gelen yakalama müzekkerelerine istinaden yakalanan 90 süpheli çikarildiklari adli makamlarca tutuklandi. Yapilan çalismalar neticesinde, 5 adet ruhsatsiz tabanca, 2 adet av tüfegi, 6 adet kurusiki tabanca, 2 adet tabanca fisegi, 4 adet kesici delici alet, 1 adet çalinti otomobil, 1 adet çalinti cep telefonu ele geçirildi.

121 Apart dairesi ve 4 araç kiralama sirketi kontrol edildi

1774 sayili kimlik bildirme kanunu çerçevesince geçici konaklama yerlerine yönelik yapilan kontrol ve denetimlerde, 8 ayri adreste bulunan toplam 121 apart dairesi kontrol edildi. Ayrica 4 araç kiralama sirketi kontrol edildi. Bir apart yetkilisine kimlik bildirim sistemine bildirimde bulunmamaktan 29 bin 852 TL idari para cezasi uygulandi.
Kaynak: İHA