Bursa Büyüksehir Belediyesi Ve BUSKI Isçileri Için Toplu Sözlesme Imzalandi

Bursa Büyüksehir Belediyesi ve BUSKI’de çalisan toplam 444 kadrolu isçiyi ilgilendiren toplu is sözlesmesi, Büyüksehir Belediyesi ile Hizmet-Is Sendikasi arasinda imzalandi.

Bursa Büyüksehir Belediyesi Ve BUSKI Isçileri Için Toplu Sözlesme Imzalandi
Heykel’deki tarihi belediye binasinda düzenlenen imza töreninde konusan Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, “Degisen ve gelisen sartlara çalisanlarimizi ezdirmemek, kurumun da realitesini düsünerek yol almak adina önemli adimlar atiyoruz. Aslinda bütün sirketlerimizle, birimlerimizle bu revizyonlarin hepsini gerçeklestirdik. Kadrolu isçilerimizle ilgili de süreci bugün tamamliyoruz. Bu toplu is sözlesmesinin geçerlilik süresi 21 ay olup, 9 aylik sürenin ilk alti ayinda en düsük isçi yevmiye ücretimiz yüzde 35 oraninda arttirildi. 2023 yili ekim ayina gelindiginde son 3 ayda (temmuz, agustos ve eylül) olusan enflasyon oranlari ücretlere uygulanacak. Ayrica 2024 yili ocak ve temmuz aylari için geriye dönük son 6 aylik enflasyona ek olarak 2’ser puan refah payi eklenecek. Kadrolu isçilerimize hayirli olsun” dedi.

Hizmet-Is Sendikasi Genel Baskan Yardimcisi Idris Ersoy da enflasyonun üzerinde bir artisla sözlesmeye imza attiklarini belirterek, yapilan düzenlemenin çalisanlar için hayirli olmasini diledi.

Konusmalarin ardindan toplu is sözlesmesi, Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Hizmet-Is Sendikasi Genel Baskan Yardimcisi Idris Ersoy ve sendikanin 2 Nolu Sube Baskani Enes Seker arasinda imzalandi.
Kaynak: İHA