Burhaniye Devlet Hastanesine 'Anne Dostu Hastane' Unvani Verildi

Burhaniye ilçesinde, Anne sagligi hizmetlerinin niteligini ve niceligini artirarak anne adaylarinin güvenli ve kaliteli dogum hizmetine ulasmalarini saglamak amaciyla Saglik Bakanliginca düzenlenen yarismada Burhaniye Devlet Hastanesi, ‘Anne Dostu Hastane” unvanini aldi.

Burhaniye Devlet Hastanesine 'Anne Dostu Hastane' Unvani Verildi
Burhaniye Devlet Hastanesi tarafindan yapilan basvuruyu degerlendiren bakanlik, Burhaniye Devlet Hastanesine ‘Anne Dostu Hastane’ unvani verdi. Bu konuda Balikesir Il Saglik Müdürlügünden yapilan açiklama da sunlara yer verildi.

”Bakanligimiza anne dostu hastane unvan basvurusu yapilmis, basvuru neticesinde bakanligimiz koordinasyonunda olusturulan ekiplerce hastanemizin birçok birimi degerlendirilmis ve kriterlerin tamaminin yerine getirildigi gözlemlenerek “Anne Dostu Hastane Unvanini” almaya hak kazanmistir. Anne ve anne adaylari için mahremiyete dayali tek kisilik travay, dogum ve lohusa odalarinda gebelerin kendilerini ev ortaminda hissettikleri, özgürlügü saglayabildikleri ve istedigi refakatçi ile kalabilecekleri alanlarin olusturuldugu Burhaniye Devlet Hastanemiz; Gönen Devlet Hastanesi ve Atatürk Sehir Hastanesi’nden sonra Anne Dostu Hastane unvani almaya hak kazanan üçüncü hastanemiz olmustur. Güvenli ve kaliteli gebelik izlemi ve dogum hizmeti almak bütün anne adaylarinin en temel hakkidir” sözlerine yer verildi.

Kaynak: İHA