Baskan Kayda Açiklamasi 'Seçimleri Ülkemizin Birlik Ve Beraberligi, Bölünmez Bütünlügü Kazandi'

MHP’li Salihli Belediye Baskani Zeki Kayda, 4 Mayis Milletvekilligi ve 28 Mayis Cumhurbaskanligi seçimleriyle ilgili olarak, "14 Mayis seçimlerinde Manisa’dan meclise gönderdigimiz vekillerimize, Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a basarilar diliyorum. Salihli Belediyesi olarak Cumhur Ittifaki’nin imkanlarindan faydalanmaya devam edecegiz" dedi.

Baskan Kayda Açiklamasi 'Seçimleri Ülkemizin Birlik Ve Beraberligi, Bölünmez Bütünlügü Kazandi'
Manisa’nin Salihli ilçesinin MHP’li Belediye Baskani Zeki Kayda, 14 Mayis Milletvekilligi ve 28 Mayis Cumhurbaskanligi seçim sonuçlarini degerlendirdi. Türkiye’de yeni bir dönemin basladigini vurgulayan Baskan Kayda, “Milletvekilligi ve Cumhurbaskanligi seçimleri ülkemize hayirli olsun. Cumhur Ittifaki’nin basarisini hem milletvekilligi, hem de Cumhurbaskanligi seçimlerinde Recep Tayyip Erdogan’i yeniden seçerek gösterdik. Seçimleri herkes kazandi, önümüzdeki yüzyilin gençleri kazandi, evlatlarimiz ve torunlarimiz kazandi. Ülkemizin birlik ve beraberligi, bölünmez bütünlügü kazandi” dedi.

“Bu seçimler gerçekten çok önemliydi” diyen Baskan Kayda, “HDP’nin PKK ile birlikte ortak destekledigi ittifakin basarili olmamasi çok çok önemliydi. Toplum da çok parçali bir yapiya bunlara firsat vermedi. Yeni dönem Cumhurbaskanimiza ve Cumhur Ittifakina hayirli olsun” ifadelerini kullandi.

“Seçmen hizmete oy veriyor”

Salihli’deki seçmen hareketlerini de degerlendiren Baskan Kayda, “2018 milletvekilligi seçimlerinde AK Parti yüzde 30, MHP yüzde 12, CHP yüzde 34, IYI Parti yüzde 14, HDP yüzde 7 oy almis. 2018 Cumhurbaskanligi seçimlerinde ise Muharrem Ince yüzde 42, Meral Aksener yüzde 11, Recep Tayyip Erdogan yüzde 39, Selahattin Demirtas yüzde 5 oy almis. Cumhur Ittifaki adayi Erdogan’in aldigi oy harici diger adaylarin, aldigi toplam oy yüzde 60 idi. 2019 yilinda ise belediye baskanligi seçimleri yapildi. Iki adayin yaristigi Salihli’de Cumhur Ittifaki’nin destekledigi MHP’nin adayi yüzde 50 oy alirken, Millet Ittifaki’nin destekledigi CHP’nin adayi yüzde 47, bagimsiz aday ise yüzde 2 oy aldi. 2023 milletvekili seçimlerinde ise AK Parti yüzde 25, MHP yüzde 14, Yesiller ve Sol Gelecek yüzde 6, CHP yüzde 36, IYI Parti yüzde 12 oy alirken, Cumhurbaskanligi 1.turda Recep Tayyip Erdogan yüzde 39, Kemal Kiliçdaroglu yüzde 54, Sinan Ogan yüzde 5, ikinci turda ise Recep Tayyip Erdogan yüzde 42, Kemal Kiliçdaroglu ise yüzde 58 oy aldi. Sunu söyleyebiliriz, Salihli’deki oy hareketliliginde 2018 ile 2023 arasinda herhangi bir fark yok. Genel ve yerel seçim sonuçlarina baktigimizda Salihli’de su da ortaya çikiyor. Vatandasimizin genel ve yerel seçime bakma orani farkli, bunu net bir sekilde görebiliyoruz. Türkiye genelinde oldugu gibi, yerelde Salihli’de hizmetin ön plana çiktigini görüyoruz” dedi.



“Hedeflerimiz dogrultusunda ilerliyoruz”

Baskan Kayda, açiklamalarina söyle devam etti: “Isin özü su, isini en iyi yapan, üreten, toplum tarafindan destekleniyor ve isinin basinda kaliyor. Bizde Salihli’de çalismaya ve üretmeye devam edecegiz. Salihli Organize Sanayi Bölgesiyle, dogalgaziyla, tesislerimizle, fakültemizle, hastanenin gelismesiyle, yeni spor komplekslerinin yapimiyla, projelerimizin son noktasina getirdigimiz bir süreci yasiyoruz. 2024 seçimlerine kadar birçok projemizi de hayata geçirecegiz. 14 Mayis seçimlerinde Manisa’dan meclise gönderdigimiz vekillerimize, Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a basarilar diliyorum. Salihli Belediyesi olarak Cumhur Ittifaki’nin imkanlarindan faydalanmaya devam edecegiz. Bizler için çok önemli olan Ramiz Turan Stadi Spor Kompleksi, Devlet Hastanesi ve Devlet Demiryollarinin sehir disina tasinarak bypass edilmesi gibi projeler ile yeni fakültelerin eklenmesidir. Bizlerin de yerelde organize sanayi bölgesidir. OSB’de 2.etabi bitirdik. 3.etap için kamulastirma süreci basladi.

Hedefimiz issizligin sifira indigi bir Salihli insa etmektir. Salihli halkimiza hizmet etmek bizler için çok çok önemli. Salihli’mizi ve insanlarimizi çok seviyoruz”
Kaynak: İHA