AFAD'dan Amasya, Samsun Ve Sinop'taki Sele Iliskin Açiklama

Içisleri Bakanligi Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi (AFAD), selin etkiledigi Samsun’da 1 ve Amasya’da 1 olmak üzere 2 vatandasin hayatini kaybettigini, Sinop’ta ise kapanan köy yollarinin ulasima açilmasi için Il Özel Idare ekiplerinin çalismalarini sürdürdügünü açikladi.

AFAD'dan Amasya, Samsun Ve Sinop'taki Sele Iliskin Açiklama
Amasya, Samsun ve Sinop’ta asiri yagislar nedeniyle sel ve su baskinlari meydana geldi. Gelen ihbarlara AFAD ekipleri ile birlikte emniyet, jandarma, itfaiye, DSI, Ilçe Özel Idare, KGM, 112, UMKE, Kizilay, YEDAS ve belediye ekiplerince müdahale sürüyor. AFAD, selin yasandigi bölgelerdeki çalismalar ve son durum hakkinda açiklama yapti.

AFAD’dan Amasya’daki sel hakkinda yapilan açiklamada, “4 Haziran tarihinde saat 16.50 sularinda baslayan yogun yagis nedeniyle Amasya-Erzincan karayolunun 20. kilometresi Kislacik mevkisinde 17.00 sularinda meydana gelen sel nedeniyle karayolu ulasima kapanmistir. Karayolu ekiplerinin çalismalari sonucu 22.00 itibariyla ulasim tek yönlü olarak trafige açilmistir. Saat 16.50 siralarinda Amasya merkez Kislacik köyü Yukari Selale mevkiinde 3 vatandasimizin araci asiri yagis nedeniyle sele kapilmistir. 1 vatandasimiz kurtarilmis olup, 1 vatandasin cansiz bedenine ulasilmistir, 1 vatandasin aranmasina devam edilmektedir” ifadeleri kullanildi.

Samsun’da ise sele kapilan bir vatandasin hayatini kaybettigi belirtilen açiklamada, “5 Haziran tarihinde Ladik ilçesi Tüfeklidere Mahallesi’nde köprüde bir aracin mahsur kaldigi ve aracin içinde vatandasin bulundugu bilgisi alinmis olup, mahsur kalan vatandas kurtarilmistir. Atakum, Ilkadim, Canik ve Tekkeköy ilçelerinde egitime 1 gün ara verilmistir. Ladik ilçesi Aliçli Mahallesi’nde sele kapilan 1 vatandasin cansiz bedenine ulasilmistir” denildi.

Sinop için yapilan paylasimda ise su bilgilere yer verildi:

“Yogun yagislar neticesinde Ayancik ilçesi Ayancik yolu üzeri Yeniçam mevkiinde derede tasma meydana gelmistir. Alinan bilgiye göre herhangi bir can kaybi ve yaralanma bulunmamaktadir. Ayancik ilçesi Kestanelik köyünde mahsur kalan 8 kisi güvenli noktaya alinmis olup, Sinop-Ayancik karayolu Serefiye köyü mevkiinde köprü tikanmasi sonucu yolda su taskini meydana gelmis, köprünün alti temizlenmistir. Sinop merkez ile karayolu ulasimi açik durumdadir, kapanan köy yollarinin ulasima açilmasi için Il Özel Idare ekipleri çalismalarini sürdürmektedir. Çankiri, Karabük, Bartin, Zonguldak, Bolu ve Düzce illerinden motopomp, vidanjör, kamyon, ekskavatör takviyesi ve arama kurtarma çalismalarina destek vermek üzere personel görevlendirilmistir.”
Kaynak: İHA