MASKI'den Açiklama Açiklamasi 'Su Faturalarinda Manisa 11. Siradadir'

MASKI Genel Müdürlügü, bazi basin yayin organlarinda suyu en pahali veren Türkiye’nin 2. büyüksehir belediyesi olduguna yönelik çikan haberlerin gerçegi yansitmadigini, Manisa’nin 11. sirada yer aldigini kamuoyuyla paylasti.

MASKI'den Açiklama Açiklamasi 'Su Faturalarinda Manisa 11. Siradadir'
MASKI’den yapilan açiklamada, “MASKI Genel Müdürlügümüz, yapilan gerçek disi haberde 30 büyüksehir belediyesi arasinda en yüksek su fiyati olan 2. kurum olarak gösterilmistir. Yapilan haberde eksik veriler kullanilarak sadece su ve atiksu bedelleri dikkate alinmistir. Ancak su faturalarina bu iki bedel ile birlikte bakim bedelleri ve diger ücret kalemleri de yansitilmaktadir. Bu bedeller hesaba katilarak yapilan 1 metreküplük suyun maliyetine göre 30 Büyüksehir içerisinde Manisa, 11. sirada yer almaktadir. Yapilan degerlendirme en yüksek ücret tarifesinin oldugu 1. Gruba göre yapilmistir. Diger gruplar baz alindiginda ise Manisa, çok daha alt siralardadir." denildi.

"Manisa’daki ilçe merkezlerinde 3 farkli su fiyati uygulanmaktadir"

Manisa’da ilçelerin sosyo-ekonomik gelismislik düzeyine göre Büyüksehir Belediye Meclisi MASKI Genel Kurulu tarafindan 3 farkli su birim fiyati belirlendigine dikkat çekilen açiklamada, "Buna göre; 1. gruptaki Yunusemre, Sehzadeler, Turgutlu, Akhisar, Salihli, Soma ve Alasehir ilçelerimizde 14,19 TL; 2. gruptaki; Kula, Saruhanli, Ahmetli ve Sarigöl ilçelerimizde 13,85 TL; 3. Grup Kirkagaç, Gölmarmara, Selendi, Gördes, Demirci ve Köprübasi ilçe merkezlerimizde ise 12,88 TL’dir. Atiksu bedeli ise bu fiyatlarin yüzde 50’si kadardir. Manisa’daki 1.088 mahallemizin 780’i köyden mahalleye, 68’i ise beldeden mahalleye dönüsen yerlesim yeridir. Bu kapsamda 780 köyümüze suyun tonunu 3,22 TL’den temin etmekteyiz. 68 beldemize ise, 6,44 TL’den suyun tonunu vermekteyiz" ifadelerine yer verildi.

"Su faturalari sadece su ve atiksu fiyatlarindan olusmamaktadir" denilen açiklamada ayrica su bilgilere yer verildi:

"Su faturalarindan MASKI’nin 1 Aralik 2020 tarihinde almaktan vazgeçtigi hat bakim ve isletim bedeli ile birlikte diger ücret kalemlerinin eklenmeden eksik verilerle yapilan haber gerçegi yansitmamaktadir. Kamuoyunu yaniltmamak için bu tür haberlerin detayli olarak arastirilmasi ve gazetecilik etigi geregi ilgili kurumlara danisilmasi önem arz etmektedir. Kamuoyuna saygiyla arz ederiz.”
Kaynak: İHA