Her Yil Binlerce Fidani Toprakla Bulusturuyor, Bozkiri Yesile Büründürüyor

Kendisini dogaya adayan ve hayattaki en büyük tutkusu fidan dikmek olan 63 yasindaki Abdullah Karatas, gelecek nesillere yasanilabilir yesil bir doga birakmak için her yil binlerce fidani toprakla bulusturmaya devam ediyor.

Her Yil Binlerce Fidani Toprakla Bulusturuyor, Bozkiri Yesile Büründürüyor
Yozgat’in Sarikaya ilçesinde esnaflik yapan 63 yasindaki Abdullah Karatas, kiraç arazilere diktigi fidanlarla yillar içinde 25 hatira ormani olusturdu. Kendisini dogaya fidan dikmeye adayan Abdullah Karatas, emekli maasi ve kendi imkanlari ile 23 yilda yüz binlerce fidani toprakla bulusturarak bozkirin yesile bürünmesine katki sagliyor. Ilçedeki mezarliklar ve okul bahçeleri basta olmak üzere kaymakamlik ve belediyenin gösterdigi bos alanlara fidan dikimi yapan Karatas, diktigi fidanlarin sulamasini ve bakimlarini da kendi imkanlariyla yapiyor. Karatas binlerce çam fidani ve lavanta fidesini de vatandaslara ücretsiz dagitarak gelecek nesillere yasanilabilir yesil bir doga birakmayi hedefliyor.

"Sabahtan aksama kadar fidanlarla ugrasiyorum"

Bu sene 35 bin çam fidani ve lavantayi toprakla bulusturdugunu söyleyen Karatas, “Sarikaya ilçemizin Emirbey köyüne iki ayda 15 bin fidan dikimi gerçeklestirdim. Fidan dikmeyi çok seviyorum ve en büyük tutkum. En büyük arzum topluma, gelecege faydali hizmetler yapmak. Ölünceye kadar bunlari yapacagim. Fidanlarim benim her seyim. Ben bunlarla huzur buluyorum. Sabah namazindan sonra aksama kadar fidanlarimla ugrasiyorum. Çapa yapiyor ve suluyorum. Finansmanini kendim sagliyorum. Bu fidanlari dikmekle mutlu oluyor ve huzur buluyorum. Amacim gelecek nesillere temiz yasanilabilir bir doga birakmak. Bu fidanligi Rabbim bana nasip etti. Herkese nasip etsin. Allah bu mutlulugu herkese yasatsin" dedi.

Kaynak: İHA