DOSABSIAD Baskani Çevikel Açiklamasi 'Yeni Kabineden Yapisal Reformlar Bekliyoruz'

Seçimin geride kalmasiyla birlikte ekonomi gündeminin öncelikli hale geldigini belirten DOSABSIAD Yönetim Kurulu Baskani Nilüfer Çevikel, refahi artiracak kalici yapisal reformlarin hayata geçirilmesini beklediklerini söyledi.

DOSABSIAD Baskani Çevikel Açiklamasi 'Yeni Kabineden Yapisal Reformlar Bekliyoruz'
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan Baskanliginda belirlenen yeni Kabinenin hayirli olmasi temennisinde bulunan Demirtas Organize Sanayi Bölgesi Sanayici Is Insanlari Dernegi (DOSABSIAD) Yönetim Kurulu Baskani Nilüfer Çevikel, yapisal reformlarla is dünyasinin önünün daha da açilmasinin mümkün oldugunu dile getirdi. Küresel piyasalarda yasanan daralmaya ragmen is dünyasinin özveriyle ve üretimden aldigi güçle sorunlarin üstesinden gelmeyi basardigini kaydeden DOSABSIAD Yönetim Kurulu Baskani Nilüfer Çevikel, “Mevcut kirilgan küresel piyasalari da göz önünde bulundurdugumuzda ekonomide öngörülebilirligin artmasi ve sorun teskil eden basliklara yönelik daha etkin çözümlerin üretilmesi, is dünyamizin basari ivmesini yükseltecektir. Is dünyamizin da beklentileri istikametinde yeni bir yön verilecek makroekonomik yol haritasiyla yatirim ortami da mutlak surette iyilesecektir. Üretimden gelen gücümüzü reel düzlemde daha iyi yansitmak için is dünyamizin finansmana erisim noktasinda yasadigi zorluklarin asilmasini bekliyoruz. Bu noktada bankalara önemli görevler düsüyor. Finansman açmazinin çözülmesi, yatirim istahinin karsilik bulmasini saglayacaktir” diye konustu.

Katma degerli üretim, istihdam ve ihracat için yeni kabineden beklentilerin yüksek oldugunu da kaydeden Çevikel, “Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulasmasi adina hizmet eden ve yeni dönemde hizmet edecek olan tüm bakanlarimiza tesekkür ediyoruz. Bu yil, cumhuriyetimizin 100’üncü yili. Bu; hem kamu, hem özel sektör için önemli bir motivasyon unsuru. Böyle özel bir yilda dengeli ve sürdürülebilir ekonomik kalkinmanin saglanmasi çok önemli. Özel sektör temsilcileri olarak yatirim ortaminin daha da iyilestirilmesini, enflasyon muhasebesinin gündeme alinmasini, enflasyon-kur-faiz sarmalinin üretim maliyetleri üzerinde baski olusturmamasi adina ülke refahini artiracak kalici yapisal reformlarin hayata geçirilmesini bekliyoruz. Is dünyasi olarak; ülkemizin makroekonomik hedefleri istikametinde daha fazla yatirim, daha faza ihracat ve daha fazla istihdam için tüm gücümüzle çalismaya devam edecegiz“ ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA