'Deprem, Saglik Ve Hemsirelik' Sempozyumu

SANKO Üniversitesi Saglik Bilimleri Fakültesi (SBF) Hemsirelik Bölümü tarafindan “Deprem, Saglik ve Hemsirelik” konulu sempozyum düzenlenecek.

'Deprem, Saglik Ve Hemsirelik' Sempozyumu
SANKO Üniversitesi Hastanesi Anadolu Toplanti Salonunda 7-8 Haziran 2023 tarihlerinde düzenlenecek sempozyumun açilis konusmalarini Rektör Prof. Dr. Güner Dagli, SBF Dekani Prof. Dr. Türkan Pasinlioglu ve SBF Hemsirelik Bölüm Baskani Prof. Dr. Nimet Ovayolu yapacak. Deprem nedeniyle yasanan akut ve kronik saglik sorunlarinin yönetimine katki saglamak, bu süreçte olumsuz etkilenen hemsirelik egitimine yönelik çözüm önerilerinde bulunmak ve klinisyen hemsirelerin yasadigi güçlükleri tartismak amaciyla düzenlenen sempozyumda, birçok il ve deprem bölgesinden ögretim üyeleri konusmaci ve oturum baskani olarak paylasimda bulunacak.

Sempozyumun ilk gününde “Sik Görülen Kronik Hastaliklarin Deprem Sürecinde Yönetimi” ve “Enkaz Altinda Kalan Kisilerin Sik Karsilastigi Problemler”, ikinci gününde ise “Depremde Özel Ihtiyaçlari Olan Gruplar”, “Depremin Saglikli Bireylere Etkileri”, “Depremin Hemsirelik ve Egitime Etkileri” konulari ele alinacak.
Kaynak: İHA