Bahçesehir Üniversitesi, Baris, Adalet Ve Güçlü Kurumlar Siralamasinda Türkiye Birincisi Oldu

Bahçesehir Üniversitesi, en prestijli yüksekögretim derecelendirme kurulusu Times Higher Education (THE) Social Impact 2023 verilerine göre Türkiye siralamasinda, baris, adalet ve güçlü kurumlar kategorisinde 1’inci, nitelikli egitim kategorisinde 3’üncü, sanayi, yenilikçilik ve alt yapi kategorisinde 11’inci oldu.

Bahçesehir Üniversitesi, Baris, Adalet Ve Güçlü Kurumlar Siralamasinda Türkiye Birincisi Oldu
Dünyanin en prestijli ve önde gelen yüksekögretim derecelendirme kurulusu Times Higher Education’un (THE), dünyanin temel on yedi sorununu ve bunlara çözüm olarak önerdigi sürdürülebilir kalkinma amaçlari dogrultusunda üniversiteleri degerlendirdigi “THE 2023 Etki Siralamasi” verilerini açikladi.

Türkiye siralamasina göre, Mütevelli Heyeti Baskanligini Enver Yücel’in yaptigi, bu yil 25. kurulus yil dönümünü kutlayan Bahçesehir Üniversitesi (BAU), yükselisini hizla sürdürürken, basarisini, baris, adalet ve güçlü kurumlar kategorisinde Türkiye 1’incisi olarak taçlandirdi. BAU ayrica, ayni verilere göre, nitelikli egitim kategorisinde 3’üncü, sanayi, yenilikçilik ve alt yapi kategorisinde 11’inci oldu. Bahçesehir Üniversitesi bu yilki basarisiyla, geçen yila göre, baris, adalet ve güçlü kurumlar kategorisinde 7’nci siradan 1’incilige, nitelikli egitim kategorisinde 10’uncu siradan 3’üncülüge yükselmis oldu. Iki kategoride ilk ona girmeyi basaran BAU, tüm alanlari kapsayan genel ortalamasini 70.7’ye yükselterek Türkiye’nin ve dünyanin en nitelikli üniversiteleri arasinda yer aldigini bir kez daha ortaya koydu.

“Sürdürülebilir kalkinma amaçlarina yönelik girisimlerimizle fark olusturuyoruz"

Her bölümden tüm ögrencilere bu konuda egitim verdiklerini söyleyen Bahçesehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sirin Karadeniz, "Bahçesehir Üniversitesi olarak sürdürülebilir kalkinma amaçlarina yönelik yenilikçi girisimlerimiz ile fark olusturan bir üniversiteyiz. Bu çerçevede bünyemizde yer alan BM merkezimiz ile Sürdürülebilir Kalkinma Amaçlarinin her bir amacina yönelik farkli çalismalari gerek yerel gerekse uluslararasi partnerlerimiz ile gerçeklestiriyoruz. Sürdürülebilir Kalkinma Amaçlarinin ders müfredatlarina entegre edilmesini saglayarak ögrencilerimizin alanlari ne olursa olsun bu konuda inter disipliner çalisabilecegi alanlar olusturduk. Akademisyenlerimizin projeleri ve arastirma çiktilari da bu süreci destekledi. Kisacasi, üniversitemizin yer aldigi siralamalardaki bu basari siki bir çalisma ve ekip isidir. Emegi geçen tüm çalisma arkadaslarimi tebrik ediyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA