Türkiye'nin Gül Bahçesi Isparta'da Festival Coskusu Devam Ediyor

Isparta Uluslararasi Gül Festivali dolu dolu etkinliklerle devam ediyor. Festivalin 2. gününde de festival alani vatandaslarla dolup tasarken, çocuklar kendileri için düzenlenen etkinliklerle egleniyor.

Türkiye'nin Gül Bahçesi Isparta'da Festival Coskusu Devam Ediyor
Türkiye’nin gül bahçesi Isparta’da festival coskusu yasaniyor. Gülün en güzel açtigi sehirde gül hasadi devam ederken, gülün kokusu Isparta Uluslararasi Gül Festivali ile taçlaniyor. Isparta Valiligi ve Isparta Belediyesi isbirliginde gerçeklestirilen Isparta Uluslararasi Gül Festivali’nin 2. gününde de çesitli etkinlikler gerçeklestiriliyor. Isparta Meydan AVM etrafinda olusturulan festival alaninda çocuklara yönelik çesitli atölye çalismalari gerçeklestirilirken, kamu kurum ve kuruluslari ile sivil toplum kuruluslarinin açtigi stantlarda vatandaslara yönelik çalismalarina iliskin bilgilendirmeler yapiliyor. Ayrica vatandaslar festival alaninda bulunan stantlardan alisveris yapiyor, canli müzik konserleri ve çesitli etkinliklerle egleniyorlar.

Festivalin coskusunu doyasiya yasiyorlar

Festival coskusunu en iyi yasayanlar yine çocuklar oldu. Her yil oldugu gibi bu yil da Isparta Uluslararasi Gül Festivali’nde çocuklara yönelik birçok etkinlik bulunuyor. Festival alaninda çocuklar kum boyama, maske boyama, ebru sanati, yüz boyama gibi kendileri için hazirlanan etkinliklere katilarak, festivalin coskusunu doyasiya yasiyorlar.

Geri dönüsüm malzemelerinden üretilen ürünleri inceliyorlar

Birçok standin yer aldigi festival alaninda Isparta Belediyesi’nin Geri Dönüsüm Otobüsü de büyük ilgi görüyor. Vatandaslar geri dönüsüm malzemelerinin yer aldigi otobüsü ziyaret ederek, geri dönüsüm malzemelerinden üretilen ürünleri inceliyorlar. Ayrica festival alaninda ahsap oymaciligi ve ahsap boyama gibi birçok etkinlik gerçeklestirilirken, Isparta Meydan AVM içerisinde minyatür hali dokuma yapiliyor.

Festival alanindaki etkinliklere katilan çocuklar, etkinliklerin çok güzel oldugunu belirttiler. Etkinliklerde çok eglendiklerini dile getiren çocuklar, “Çocuklar için çok güzel etkinlikler var. Maske, gül boyama yapiyoruz. Belediyemize çok tesekkür ederiz” dediler.

Isparta’da herkesin bir yil boyunca Gül Festivalini bekledigini ifade eden vatandaslar, “Çocuklar için güzel faaliyetler var. Harika geçiyor, çok güzel. Belediyemize tesekkür ediyoruz” görüslerinde bulundular.
Kaynak: İHA