Karaman'da Kayip Sahis Için Arama-Kurtarma Çalismasi Baslatildi

Karaman’da dünden bu yana kendisinden haber alinamayan zihinsel engelli sahis için arama-kurtarma çalismasi baslatildi.

Karaman'da Kayip Sahis Için Arama-Kurtarma Çalismasi Baslatildi
Edinilen bilgiye göre, Karaman’in Sariveliler ilçesine bagli Dumlugöze köyünde yasayan 26 yasindaki Kerim Tasardi, dün sabah saat 07.00’de ailesinin haberi olmadan evinden ayrildi. Bir süre sonra Tasardi’nin evde olmadigini fark eden ailesi jandarmaya giderek kayip basvurusunda bulundu. Bunun üzerine arama çalismasi baslatan jandarma ekipleri sonuç alamayinca, Karaman Il Afet ve Acil Durum Müdürlügünden (AFAD) yardim istendi. Ihbari alan Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü ise hemen arama-kurtarma çalismasi yapmak üzere bölgeye 4 kisilik uzman ekip gönderdi. Bugün sabah erken saatlerde köye ulasan ekip, jandarma ve köylülerle birlikte vakit kaybetmeden kayip olan Tasardi’yi aramaya basladi.

Köy içinde ve çevresindeki ormanlik alanda yürüttügü çalismalarda su ana kadar bir sonuç alamayan ekipler, dron ile arama yapmaya devam ediyor. Arama-kurtarma çalismalarina katilmak üzere bölgeye Karaman Il Jandarma Komutanligina ait iz takip ve arama köpeginin de gönderildigi bildirildi.

Ayrica, kayip olarak aranan zihinsel engelli Kerim Tasardi’nin daha önce de defalarca bu sekilde kayboldugu ileri sürüldü.
Kaynak: İHA