Cumhurbaskani Erdogan, Türkiye Yüzyili Kabinesini Açikladi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Türkiye Yüzyili Kabinesini açiklayarak, “Türkiye 14 Mayis ve 28 Mayis’ta sadece birer seçim yapmamis, gelecek asrinin nasil olacagina da karar vermistir. Milletimiz iradesiyle birlikte istiklal ve istikbaline sahip çikmistir.“ dedi.

Cumhurbaskani Erdogan, Türkiye Yüzyili Kabinesini Açikladi


Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Çankaya Köskü’nde bir basin toplantisi düzenleyerek, Türkiye Yüzyili’nin cumhurbaskani yardimcisini ve kabinesini açikladi.

Cumhurbaskani Erdogan, göreve baslama törenine katilan liderler onuruna Çankaya Köskü’nde yemek verdi. Demokrasinin gücüne güç katan bir seçim sürecinin tamamlandigini belirten Erdogan, ülke tarihinde pek çok ilke sahne olan seçimlerin Türkiye’ye ve Türk milletine hayirli olmasi dileginde bulundu.

Türkiye’nin 14 Mayis ve 28 Mayis’ta sadece birer seçim yapmadigini, gelecek asrinin nasil olacagina da karar verdiginin altini çizen Cumhurbaskani Erdogan, "Milletimiz iradesiyle birlikte istiklal ve istikbaline sahip çikmistir. Türkiye Cumhuriyeti 2 bin 200 yili asan devlet gelenegi ile 1000 yili asan millet suuruyla asirlara sari birlikte yasama kültürüyle kendi mecrasinda akmaya devam edecegini göstermistir. 1000 yildir Anadolu topraklarini askla yeserten bu irmagin yatagini hiçbir gücün degistiremeyecegi bir kez daha anlasilmistir. Türkiye bugün dünden daha güçlüdür, demokrasimiz her zamankinden daha kuvvetlidir. Yarinlarimiz 28 Mayis öncesine göre daha aydinliktir" dedi.



14 Mayis ve 28 Mayis seçimlerinde sandiga tercihini demokratik usullerle yansitan vatandaslarin her birine tesekkür eden Erdogan, "Sahsimi bir kez daha Cumhurbaskanligina layik gören vatandasimiza sükranlarimi sunuyorum. Cumhur Ittifaki’ndaki ortaklarimiza destekleri için tesekkürlerimi iletiyorum. Sevincimizi paylasan, bugün göreve baslama törenimize katilarak bizleri onurlandiran devlet ve hükümet baskanlarina minnettarligimizi ifade ediyorum. Zor günlerimizde yanimizda olan kardeslerimizin, mutlu günlerimizde de bizleri yalniz birakmadiklarini görmekten memnuniyet duyuyorum. Türk Cumhuriyetlerindeki gardaslarimizla dünyanin dört bir kösesindeki dostlarimizla omuz omuza yol yürümeye devam edecegiz. Umudunu Türkiye’nin yükselisine, ülkemizin güçlenmesine baglamis hiçbir kardesimizi mahcup etmeyecegiz. 14 gün arayla sandiktan milletimizden iki kez güvenoyu almanin bahtiyarligi içindeyiz. Tüm bunlarin bizlere ayni zamanda çok büyük bir sorumluluk yükledigini de çok iyi biliyoruz" açiklamasini yapti.

Eski kabine üyelerine tesekkür

"85 milyon vatandasimizla birlikte bizim için dua eden yüz milyonlarin da umudunu tasidigimizin farkindayiz." diyen Erdogan, "Bundan sonra da canimiz pahasina bu emanete sahip çikacagiz. Göreve baslama törenimizde ifade ettigim ilkeler temelinde 85 milyonun birligi, dirligi, kardesligi, refahi ve esenligi için engellere aldirmadan zorluklar karsisinda yilmadan çalisacagiz. Türkiye Cumhurbaskani olarak tüm Türkiye’ye hizmet edecegiz. Simdiye kadar beraber çalistigimiz, nice sorunu birlikte çözdügümüz, nice badireyi beraber astigimiz eski kabine üyelerimize bir kez daha tesekkür ediyorum. 28. dönem milletvekili olarak yüce Meclis’te ülkemize hizmet mücadelesini sürdürecek mesai arkadaslarima basarilar diliyorum. Bu arkadaslarimiz milletimize yaptiklari hizmetlerle, ülkemize kazandirdiklari eserlerle Cumhurbaskani Hükümet Sisteminin ilk üyeleri olarak adlarini simdiden tarihe yazdirmislardir. Rabbim hepsinden razi olsun diyorum. Yeni mesai arkadaslarimiza basarilar diliyorum. Yeni kabinemiz ülkemize ve milletimize hayirli olsun. Yeni kabine üyelerimizin her birine basarilar diliyorum" degerlendirmesini yapti.

Türkiye Yüzyili Kabinesi’ni paylasan Cumhurbaskani Erdogan, ’Simdi sizlerle Türkiye Yüzyili hedeflerimize ulasmak için birlikle yol yürüyecegimiz yeni kabine üyelerimizi paylasmak istiyorum” diyerek, Cumhurbaskani Yardimcisi’nin Cevdet Yilmaz, Adalet Bakani’nin Yilmaz Tunç, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani’nin Mahinur Özdemir Göktas, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani’nin Vedat Isikhan, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani’nin Mehmet Özhaseki, Disisleri Bakani’nin Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani’nin Alparslan Bayraktar, Gençlik ve Spor Bakani’nin Osman Askin Bak, Hazine ve Maliye Bakani’nin Mehmet Simsek, Içisleri Bakani’nin Ali Yerlikaya, Kültür ve Turizm Bakani’nin Mehmet Nuri Ersoy, Millî Egitim Bakani’nin Yusuf Tekin, Milli Savunma Bakani’nin Yasar Güler, Saglik Bakani’nin Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakani’nin Mehmet Fatih Kacir, Tarim ve Orman Bakani oldugunu duyurdu.
Kaynak: İHA