Seyit Tahir Dede'nin Hüzünlü Bayrak Nöbeti

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, 38 yil boyunca bayrak nöbeti tutan ve Türkiye’nin ilk kadin güvenlik korucusu olan Gülsen Öztepe’nin vefat etmesi ile birlikte bayrak nöbetini devralan esi Seyit Tahir Öztepe, hüzünlü bir bayram yasadi.

Seyit Tahir Dede'nin Hüzünlü Bayrak Nöbeti
Yüksekova ilçesinin Suüstü köyünde yasayan ve Türkiye’nin ilk kadin güvenlik korucusu olan 80 yasindaki Gülsen Öztepe ile esi Seyit Tahir Öztepe, 38 yildir evlerinin 150 metre ilerisindeki tepeye diktikleri Türk bayragi için nöbet tutuyordu. Vatan sevgisi ve bayraga olan saygisiyla taninan Öztepe, tüm zorluklara karsi 38 yildir evinin yaninda bulunan ve ‘Zirve Tepe’ olarak adlandirilan noktada dalgalanan Türk bayragi nöbetini tuttu.

Geçtigimiz aylarda yasamini yitiren ve 38 yildir nöbet tuttugu Türk bayraginin karsisinda topraga verilen Gültepe’nin esi Seyit Tahir Öztepe, bu bayram tek basina bayrak nöbeti tutma hüznünü yasadi. Sag oldugu sürece Türk bayragini dalgalandiracagini ifade eden Öztepe, 38 yil boyunca esi ile nöbet tuttugu bayrak tepede, sevincini kutladigi kursunlarin bos kovanlarini da hatira olarak birakti.

“Hepimiz Türk bayragini korumak zorundayiz”

Yasadigi sürece bu daglarda Türk bayragini indirmeyecegini belirten Seyit Tahir Öztepe, “Bu bayrak burada 38 yildir dalgalaniyor. Biz vatanimiza bagliyiz. Bu bayrak vatanin bayragi ve bizim bayragimizdir. Bizim kanimizdan olustugu için bunu korumak mecburiyetindeyim. Allah’in izniyle biz sag kaldigimiz müddetçe bu bayragi kimse elleyemez. Bu bayrak hiç kimsenin babasinin mali degil. Türkiye Cumhuriyetinin malidir, milletin malidir. Bu vatanda bölünme diye bir sey yoktur. Hepimiz kardesiz. Hepimiz bu ay yildiz bayragin altinda toplanmisiz ve ay yildiz bayragi korumak zorundayiz” dedi.



“Esime yasadigim sürece bu bayrak dalgalanacak sözünü verdim”

Bayragin 1984 yilinda tepeye dikildigini belirten Gültepe, “Devlet büyüklerimiz, valilerimiz, kaymakamlarimiz ve pasalarimiz bize hep destek verdi. Bu bayragi yillar önce tepeye diktik. Bayraga benden çok esim sahip çikti. Kimsenin dokunmasina izin vermedi. Esimi bir sene oluyor kaybedeli. Devlet büyüklerimiz beni yalniz birakmadi, acimi paylastilar. Yasadigim süre boyunca bu bayrak dalgalanacak. Bu görevi çocuklarim benden devralacak. Tehditlere hiçbir zaman boyun egmedik. Esim Türkiye sevdalisiydi. Her zaman bayraga sahip çikmamizi istedi. Onun vasiyetini yasatmak için yasadigim sürece yerine getirecegim. Ben de 38 yil aradan sonra onsuz bu bayram bayrak nöbetini tutuyorum ve tutmaya da devam edecegim. Onun olmamasinin hüznünü yasiyorum. Allah rahmet eylesin çok iyi bir kadindi, cesaretli bir kadindi. Ben ona söz verdim. Yasadikça bu bayrak ebediyen dalgalanacak” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA