Rize'de 7'Den 70'E Herkesin Katildigi Bayramlasma Gelenegi Yasatiliyor

Rize’nin Ardesen ilçesinde yasayan 7’den 70’e herkesin bulundugu bayramlasma geleneklerini sürdürdü.

Rize'de 7'Den 70'E Herkesin Katildigi Bayramlasma Gelenegi Yasatiliyor
Ardesen ilçesine bagli Isikli ve Meyvali Mahallesi’nde yasayanlar, atalarindan kalan bayramlasma geleneklerini sürdürüp, hasta ve yaslilari evlerinde ziyaret etti. Evlerin ziyaret edilerek ikramlar yapiliyor. Mahalleli her yil bayram namazinin ardindan baslayan bayramlasma, bayram boyu sürüyor. Gelenekte mahalleli, hep birlikte tüm evleri gezerek özellikle yasli ve hastalari ziyaret ediyor. Gençlerin yani sira çocuklarin da katildigi ziyaretlerde çesitli ikramlar da yapiliyor.

Bayramlasma gelenegini gelecek nesillere aktarmaya çalistiklarini söyleyen Necip Akmermer, "Yine her bayram oldugu gibi bu Kurban Bayrami’nda da hava çok güzel ve bizim mahallenin gençleri bir araya geliyor. Bu gelenegi her bayramda gerçeklestiriyoruz. Bundan sonra da her bayramda biz olmasak da artik genç nesli de bu gelenege alistirdik. Bundan sonra güzel bir sekilde yollarina devam edeceklerini düsünüyorum" diye konustu.

Dilek Akmermer ise ziyaretleri özellikle çocuklarla yaptiklarini belirterek, "Mahallemizde her zaman çok güzel bir bayram yasiyoruz. Hem Ramazan’da hem de Kurban Bayrami’nda erkekler camiye giderler camide namazi kildiktan sonra çikarlar. Tüm mahalleyi gezerler, el öperler, yaslilarimizi ziyaret ederler sonrasinda da kadinlar bütün mahalleyi gezeriz. Yaslilarimizin gönlünü aliriz biz de mutlu oluruz. Bu sekilde güzel bayramlar geçiririz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA