KKTC'de Esine Ve Baldizina Siddet Uygulayan Sahis Tutuklandi

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) esine ve baldizina denize gittigi için siddet uygulayan sahis tutuklandi.

KKTC'de Esine Ve Baldizina Siddet Uygulayan Sahis Tutuklandi
Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) baskenti Lefkosa’da iddiaya göre, Hüseyin Y., hem esine hem de baldizina siddet uygulayip öldürmekle tehdit etti. Zanli, esine denize gitme diye uyarida bulundu. Ancak esinin uyariyi dikkate almayarak denize gitmesi çift arasinda gerilime neden oldu. Hüseyin Y. sözünü dinlemedigi gerekçesiyle esine önce soda sisesi firlatti daha sonra da bogazini sikip esinin kafasini duvara vurdu ardindan biçakla esinin üzerine yürüyerek öldürmekle tehdit etti. Hüseyin Y., daha sonra baldizinin üzerine biçakla yürüyüp onu da tehdit ederek siddet uyguladi. Sahsin 2 kadina uyguladigi siddet sonucu esi F.Y.’nin kolunda 7 santim kesik olusurken baldizinin sol el yüzük parmaginda 4 santim kesik, çenesinde 3 santim çizik olustu.

Tutuklama karari verildi

Olayin ardindan Hüseyin Y., Lefkosa’da gözaltina alindi. Polis tarafindan yapilan sorusturmada sahsin esi F.Y.’ye, “Seni öldürecegim ancak bu sekilde bitecek, beni dinlemiyorsun” dedigi baldizi G.Ç.’ye, “Seni öldürecegim, sen benim yuvami yiktin” diyerek tehditte bulundugu ortaya çikti. Polis F.Y. ile G.Ç.’nin doktor kontrolünden geçerek darp raporu aldigini ifade ederken olayda kullanilan biçagin henüz bulunmadigini belirtti.

Hakim karsisina çikarilan zanli hakkinda 3 gün süreyle tutuklu kalmasina yönelik karar verildi.



“Kasten bir sey yapmadim”

Hakkinda 3 gün tutuklama karari çikan zanli ise, “Kasten bir sey yapmadim, yapmak isteseydim siseyi duvara degil üzerine atar orada yapacagimi yapardim” diyerek kendisini savundu.
Kaynak: İHA