Antalya'nin Dügmeli Evlerinde Yilda 8 Bin Kisi Konakliyor

Antalya’nin Ibradi ilçesinin Ormana Mahallesi; tarihi dokusu, dügmeli evleri, iklim yapisi, Altinbesik Magarasi, Eynif Ovasi’ndaki yilki atlariyla son yillarda özellikle Avrupali ve yerli turistlerin vazgeçilmez ugrak yerlerinden biri oldu.

Antalya'nin Dügmeli Evlerinde Yilda 8 Bin Kisi Konakliyor
Deniz, kum, günes ve lüks otellerindeki tatil imkanlariyla ön plana çikan Antalya, son yillarda alternatif turizmi tercih eden yerli ve yabanci turistlere de essiz imkanlar sunuyor. Bu noktada Ibradi ilçesindeki Ormana Mahallesi; tarihi dokusu, dügmeli evleri, iklim yapisi, Altinbesik Magarasi, Eynif Ovasindaki yilki atlari, yine Akseki’nin tarihi dügmeli evleri ve doga turlariyla binlerce turistin ilgisini çekiyor. Bölgeyi ziyaret eden turistler dügmeli evlerle hem geçmise yolculuk yapiyor hem de yöresel tatlari tanima imkani buluyor. Dügmeli evlerde yilda yaklasik 8 bin yerli ve yabanci turist konakliyor.

“Bölgemizde turizm hizla devam ediyor”

Ormana Mahallesi’nde alternatif turizm isletmecisi Tolga Özgüven, dügmeli evleri ile meshur olan bölgede alternatif turizmin hizla devam ettigini söyledi.

Alternatif turizme ilginin her geçen yil arttigini söyleyen Özgüven, “ Alman, Hollanda, Belçika, Ingiliz ve Fransiz turistlere hitap ediyoruz. Ancak deniz kum günes turizmini tercih etmeyen yerli turistlerde bölgemizden faydalaniyor. Bölgemiz sadece dügmeli evleri ile de degil, yilki atlarindan tutun da Üzüm dere irmagi, dügmeli evler ve Altinbesik magarasi ile çok heyecan ve keyifle misafirlerimiz burada geziyorlar” dedi.



“Dügmeli evlerde yillik 8 bin konaklama”

Yerlide biraz maliyetlerin yükselmesiyle birlikte fiyatlarda dengeler ve seçimlerin üst üste geliyor olmasi her ne kadar bir nebze bazi haftalarda yavaslamaya sebep olsa da hizla tekrardan toparlanma olduguna dikkat çeken Özgüven, “Bu sene yine 40 bin yerli ve yabanci turist hedefine ulasacagini düsünüyoruz. Bölge ise baktiginiz zaman Akseki ve Ibradi bölgesi ise bu yil yine 300 bin civarlarina ulasir diye ümit ediyorum. Deniz, kum günesin disinda kalan bir bölge olaraktan aslinda su anda alternatif turizm anlaminda Antalya’da çok önemli bir nokta olduk. Yeni yolun yapilmasi ile birlikte de daha da fazla ivme kazaniyoruz. Su anda Tasagil üzerinden çok hizli bir sekilde bölgeye rahatlikla ulasilabiliyor. Alternatif turizm dedigimizde baktigimiz zaman kuzugöbegi mantarindan tutun da, fotografçilik, yürüyüs yollari açisindan zengin ama kültür turizmi açisindan da Ormana önemli bir noktaya ulasti” diye konustu.



“Burasi essiz bir yer”

Ailesi ile birlikte Ormana Mahallesi’ne günü birlik gezmeye gelen fen bilimleri ögretmeni Mahmut Tunç, bölgeyi sürekli olarak sosyal medyadan takip ettigini ve çok merak ettigini söyledi.

Kendisinin Burdur’un Bucak ilçesinin Karapinar Ortaokulunda fen bilimleri ögretmeni oldugunu söyleyen Tunç, “Aslen Kas ilçesindenim. Kültür gezilerini çok seviyorum. Esim ile birlikte bu tatil döneminde buralari görmeye geldik. Ormana’yi gerçekten çok merak ediyordum. Özellikle dügmeli evler çok ilgimi çekiyordu. Burasi gerçekten dügmeli evleri ve dogasi ile essiz bir yer. Korunmus olan kültürün çok degerli oldugunu düsünüyorum. Buradaki insanlarinda bu kültüre sahip çiktigini gördüm. Kültürlerini devam ettiriyorlar, koruyorlar ve tanitiyorlar. Buraya gelen insanlarda buradaki dügmeli evleri merak edip gelen insanlar. Ayrica buranin kültürünü yasamak isteyen insanlar. Bu açidan çok memnun kaldigim bir gezi oldu. Esim ile birlikte buraya tekrar konaklamak için gelecegiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA