Yanginda Cesedi Bulunan Turistin Ailesi DNA Testi Için Mugla'ya Geldi

Mugla’nin Marmaris ilçesinde 23 Haziran’da ormanlik alandaki yanginda cesedi bulunan Belçikali turistin ailesi, DNA testi için Mugla’ya geldi.

Yanginda Cesedi Bulunan Turistin Ailesi DNA Testi Için Mugla'ya Geldi
Marmaris’te 23 Haziran’da Sariana Mahallesi üst tarafinda ormanlik alandaki yanginda bulunan erkek cesedinin kimligi Marmaris Ilçe Emniyet Müdürlügüne bagli Asayis Büro ekipleri tarafindan tespit edilerek Belçika Konsoloslugu ile irtibata geçilmis aileye ulasilmasi saglanmisti.

Orman yangininin çiktigi yerde bulunan 32 yasindaki Belçika vatandasi Khari Muhamed’in ailesi DNA testi ve cenazeyi teslim almak için Türkiye’ye geldiler.

Marmaris’te 23 Haziran tarihinde ögleden sonra 15.30 sularinda çikan ve 5 hektarlik alanin yanmasina sebep olan yanginin baslangiç noktasi oldugu tespit edilen yerde bulunan Fas asilli Belçika vatandasi Khari Muhammed’in ailesi cenaze islemleri için Marmaris’e geldi. Marmaris Ilçe Emniyet Müdürlügü yetkilileri ile görüsen aile, DNA testi ve cenazeyi teslim almak için Mugla Yerkesik Adli Tip Kurumuna yönlendirildi. Basin mensuplari ile görüsmeyi reddeden aile üyelerinin cenaze islemlerinin tamamlanmasinin ardindan Belçika’ya dönecekleri ögrenildi.

Iki cumhuriyet savcisinin görevli oldugu olayla ilgili sorusturma devam ederken, yanmis halde cesedi bulunan Khari Muhammed’in kesin ölüm sonucu için adli tip kurumundan gelecek sonucun beklendigi bilgisi edinildi.
Kaynak: İHA