Azerbaycan'da Bayram Namazi Kilindi

Azerbaycan’in baskenti Bakü’de camileri dolduran binlerce Müslüman bayram namazi kildi.

Azerbaycan’da Kurban Bayrami heyecani yasaniyor. Baskent Bakü’de Kurban Bayrami, kilinan bayram namazi ile basladi.

Bakü’de binlerce Müslüman Sehitlik Camii’ne gelerek cami içerisinde yer bulamayanlar ise cami avlusunda bayram namazi kildi.

Kurban Bayraminin mübarek bir bayram oldugunu belirten Mustafa Genç, “Tüm Islam aleminin Kurban Bayrami’ni tebrik ediyorum, kutluyorum. Özellikle ailemin. Bir kardesim var burada o da yanimda degil. Onun da bayramini kutluyorum. Tüm ailemin, akrabalarimin, Islam aleminin, Türk aleminin bayramini kutluyorum. Hayirlara vesile olmasini diliyorum” dedi.

Herkesin Kurban Bayrami’ni tebrik ettigini ifade eden Abbas Gurbanov, “Allah bizi yine güzel bir Kurban Bayrami sabahina yetistirdi. Buna göre sükürler etmemiz lazim. Ama bu bayramlari güzel bir sekilde geçirmemize vesile olan, canlarini feda eden sehitlerimizi unutmamamiz lazim. Allah bütün sehitlerimize rahmet etsin. Gazilerimize Allah acil sifalar versin. Sehit ailelerine bas sagligi diliyoruz ve bu bayram günlerinde en çok hatirlamamiz gerekenler de onlardir. Insallah bayram namazindan sonra kurbanlarimizi kesip o aileleri de ziyaret etmeye çalisacagiz” diye konustu.

Azerbaycan’da Kurban Bayrami nedeniyle 3 Temmuz’a kadar tatil ilan edildi.
Kaynak: İHA